Naslovna » BG svaštara » Književnost » Noć knjige 2013, 14. juna

Noć knjige 2013, 14. juna

Tradicionalna manifestacija Noć knjige osmi put zaredom održaće se u petak, 14. juna, od 17.00 do 24.00. Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi.

Govoreći o predstojećoj Noći knjige, Dejan Papić, direktor Lagune, istakao je da ga raduje što ovaj svojevrsni festival knjige raste iz godine u godinu.

„Najmasovnija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje posle Beogradskog sajma knjiga svaki put privuče veliki broj ljudi. Laguni i knjižarama Delfi posebno je drago što čitaoci prepoznaju važnost Noći knjige“.

Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Tako, novu knjigu Haleda Hoseinija „A planine odjeknuše“ i ostale hitove sa top-liste možete kupiti po najpovoljnijim cenama.

Noć knjige održaće se u knjižarama Delfi, koje se nalaze na 11 lokacija u Beogradu i u još 20 gradova u Srbiji u kojima se nalaze knjižare Delfi i Lagunini klubovi čitalaca: Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici i Kruševcu i drugim gradovima.

NOĆ KNJIGE – LOKACIJE »»»

Direktorka knjižarskog lanca Delfi Vesna Mihailović istakla je da su se i drugi izdavači priključili Noći knjige i da će odobravati popust do 20 %.

„Noć knjige čine i Klio i Geopoetika i Admiral books, ali i državni izdavači Zavod za udžbenike i Službeni glasnik. To će biti prilika da knjige drugih izdavača, kao što su ‘Veliki rat’, ‘Sivi vuk’ i mnoge druge, budu dostupne po znatno nižim cenama“. Sve koji u Noći knjige posete knjižaru u SKC-u obradovaće popusti za knjige na engleskom i francuskom, dok će popusti važiti i u knjižari Delfi u Subotici za knjige na mađarskom jeziku.

U najvećoj knjižari na Balkanu, knjižari Delfi SKC, domaćin večeri biće Voja Nedeljković, u Laguninoj knjižari u Knez Mihailovoj ulici domaćin će biti Boban Spasojević, dok će Zemunce dočekati Uroš Bogdanović. Sve one koji posete knjižaru Delfi u Novom Sadu dočekaće šarmantni voditelj Aleksandar Filipović, a sa posetiocima će se družiti i naši najpoznatiji pisci.

Nataša Krstić, direktorka marketinga i korporativnih komunikacija Eurobanka, koji je generalni sponzor osme Noći knjige, izrazila je zadovoljstvo što se treći put druže Laguna i Eurobank.

„Verujemo u ovu manifestaciju i kulturu čitanja. Posebno želim da naglasim da se ovde ne završava saradnja naše dve kompanije. Pod sloganom ’Jedno dete, jedna knjiga’ u okviru akcije ’Veliko srce’, zajedno sa Lagunom i Fondacijom Ana i Vlade Divac otvaramo dečje biblioteke u 14 obdaništa u Srbiji.“

Direktorka marketinga Lagune Ana Marković istakla je da sve koji obave kupovinu u Noći knjige očekuju izuzetno vredni pokloni.

„U saradnji sa našim prijateljima i sponzorima spremili smo najviše poklona do sada i svi koji posete Noć knjige imaće pune kese knjiga ali i poklona. Specijalno za Noć knjige pripremili smo luksuzno izdanje trilogije prošlogodišnjeg književnog hita ’Pedeset nijansi’ E. L. Džejms u posebno dizajniranoj kutiji. Pored toga, na dan manifestacije, u knjižarama će se prvi put na srpskom pojaviti ’Solomonova pesma’, roman Toni Morison, dobitnice Nobelove i Pulicerove nagrade. Čitaoce će obradovati roman Darije Haron ’Miris ruže’, kao i brojni svetski i domaći hitovi“.

Cilj manifestacije, pokrenute 2009. godine, jeste popularizacija knjige i čitanja, a brojka od 45.000 posetilaca za samo šest sati ukazuje na to da su očekivanja više nego opravdana. Zbog velikog interesovanja koje je do sada vladalo, organizatori su odlučili da manifestacija ove godine traje sat duže – od 17.00 do 24.00. (danubeogradu.rs)

loading...