Naslovna » Izlasci » Festivali » Novi festival u UK „Parobrod“, 14. i 15. juna

Novi festival u UK „Parobrod“, 14. i 15. juna

U prostorijama UK „Parobrod“ (Kapetan Mišina 6a), 14. i 15. juna, biće održan Nulti festival savremene srpske dramaturgije.

Ovaj nesvakidašnji festival ustanove kulture Starog grada predstavlja krunu dvogodišnjih napora u promovisanju savremenog srpskog teksta, ali i mladih neafirmisanih umetnika, reditelja, glumaca i dramaturga, uz podršku iskusnih kolega kao što je Bane Vidaković.

Prvog dana biće izvedene tri predstave kao najbolja prezentacija već izvedenih tekstova tokom druge sezone programa pod nazivom „Biseri iz upravničkih fioka“. Drugog dana festivala publika će moći da se upozna i uživa u premijernim izvođenjima tekstova tri plodna autora: Jordana Cvetanovića, Danice Nikolić i Branislava Ilića. Ovi autori imaju čitav niz napisanih, stručnim krugovima poznatih i čak nagrađivanih tekstova, ali je malo njih ikada postavljeno na scenu.

„Parobrod“ je osnovan u martu 2010. godine. Zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih, ali i podršci opštine Stari grad, do sredine 2012. godine ova ustanova kulture realizovala je 500 različitih programa. (Beoinfo)

Petak, 14. jun
(18.30) Ples pacova
(19.30) Zvanično otvaranje festivala
(20.30) Deca u formalinu
(22.00) Kao da te neko pita

Subota, 15. jun – premijerna čitanja tekstova
(18.30) Četiri godišnja doba
(20.00) Kurva sam jesam
(21.30) Kidanje