Naslovna » BG svaštara » Od septembra realizacija projekta „Mapirani ste!“
Mapirani ste!
Mapirani ste!

Od septembra realizacija projekta „Mapirani ste!“

Projekat „Mapirani ste“ biće realizovan od septembra. Nova generacija mapera kreće u izviđanje ponude za mlade u kulturi, sportu, edukaciji i omladinskom aktivizmu, sastavlja novinarske priloge i kreira svoju sliku Beograda.

Ekipu mapera čine tinejdžeri koji su prošli kvalifikaciju na osnovu upitnika na sajtu organizatora, Udruženja Ars Akta: www.arsakta.com (Konkursi). Na istom sajtu se očekuje i objavljivanje priloga polaznika projekta „Mapirani ste!“, kao i na Facebook-u i u nekim beogradskim glasilima. Završni proizvod biće fanzin-mapa Beograda, sastavljena od tekstova novinara – mapera!

Jedan od poligona za novinarska istraživanja su i programi za mlade koje sufinansira Skupština grada – Sekretarijat sport i omladinu.

Posle letnje pauze mapiranje se nastavlja od septembra, što je prilika za srednjoškolce koji bi voleli da saznaju kako se stvara novinski prilog da nam se pridruže! Treba samo popuniti upitnik i sačekati odgovor organizatora – najkasnije do 1. septembra. Mapiranje tinejdž Beograda je u toku, navodi se u saopštenju organizatora. (Beoinfo)

loading...