Naslovna » Izlasci » Festivali » Organic live fest, 28-30. jun

Organic live fest, 28-30. jun

U Topčiderskom parku, od 28. do 30. juna (10.00-20.00) biće održan Organic live fest. Ulaz je besplatan.

Organic live fest je prvi festival u jugoistočnoj Evropi koji promoviše organsku proizvodnju, obnovljive izvore energije, očuvanje životne sredine i zdrav način života. Prvi je festival koji se, za potrebe električne energije, snabdeva preko solarnih panela (solar stage).

Festival je okrenut celokupnoj populaciji, a u užem smislu najmlađima kao i onima koji su u mogućnosti da prate i primenjuju savremene trendove, unapređuju način života i budu nosioci razvoja domaće privrede. Očekuje se oko 20.000 posetilaca.

Festival predstavlja spoj održivog načina življenja i savremene tehnologije. Kroz praktičnu primenu, kompanije su u mogućnosti da na licu mesta informišu i edukuju krajnjeg korisnika o načinu korišćenja svojih inovativnih ekoloških proizvoda.

Manifestacija će biti održana u Topčiderskom parku, u blizini Miloševog konaka, starog platana i spomenika Arčibaldu Rajsu. Lokacija će biti podeljena u nekoliko segmenata: Solar stage, Organic street, Energy street, Hybrid square, Recycle corner, Science & Culture area, Kids area i Healthy Lifestyle.

Projekat organizuje agencija za marketing u oblasti održivog razvoja Open Mind Agency u saradnji sa Centrom za promociju nauke (ekološka radionica), EU delegacijom, Ecotopia fondom i TIM Centrom (Casual Friday).

Evropska komisija svake godine organizuje Nedelju održive energije (EUSEW), koja predstavlja glavnu aktivnost Kampanje za održivu energiju Evrope, a Organic live fest prepoznala je kao događaj od izuzetnog značaja u ovoj oblasti.

Program je u pripremi. (danubeogradu.rs)

loading...