Naslovna » BG svaštara » „Poklanjam ti svoju tajnu“, od 13. juna
Poklanjam ti svoju tajnu
Poklanjam ti svoju tajnu

„Poklanjam ti svoju tajnu“, od 13. juna

Projekat Udruženja „Hajde obraduj dan“, Poklanjam ti svoju tajnu, biće zvanično otvoren 13. juna.

Projekat počinje predstavljanjem knjige poezije „Poklanjam ti svoju tajnu“ u Narodnoj biblioteci Srbije od 18.00, i otvaranjem izložbe i koncerta neafirmisanih autora uz podršku iskusnih kolega, u prostorijama Mikser house od 21.00.

U pomenutoj knjizi objavljeni su stihovi neafirmisanih i afirmisanih autora, a poezija je predstavljena kao društvena igra, stvarana u grupi ili paru, nastala iz druženja i prožimanja, i zajednčki provedenog vremena.

Knjiga je započeta, a na čitaocima je da je dovrše. Iz tog razloga su u trećem delu knjige ostavljene prazne stranice, kako bi čitaoci mogli da dopišu svoje stihove, priče, pisma ili da nacrtaju neki crtež i na taj način upotpune knjigu.

Projekat, koji će trajati naredne dve godine, organizuje Udruženje „Hajde obraduj dan“, uz podršku Ministarstva kulture Srbije biti organizovane razne aktivnosti koje za cilj imaju da pokrenu kreativnost i razviju svest o značaju kulturno-umetničkog delovanja.

Planirano je stvaranje aktivne drustvene kulturno-umetničke mreže širom Srbije, koja podrazumeva formiranje klubova u svim društvenim zajednicama od mesnih zajednica do gradova, sa idejom okupljanja umetnika raznih profila, amatera, dece, mladih i pripadnika marginalnih i osetljivih grupa. (danubeogradu.rs)