Naslovna » Izlasci » Sport » Predstavljanje Eurobasketa 2013 na Trgu Republike

Predstavljanje Eurobasketa 2013 na Trgu Republike

Trg Republike biće u petak, 7. juna od 13.00 do 21.00, mesto gde će građani moći da uživaju u promociji najvećeg košarkaškog događaja – Eurobasketa 2013, čiji je ovogodišnji domaćin Slovenija.

Pored mogućnosti da se oprobaju u jednom od najpopularnijih sportova na svetu, svi prolaznici imaće priliku da upoznaju Sloveniju kroz prezentaciju turističke ponude Ljubljane, posebno tokom trajanja Eurobasketa.

Organizatori ovog dešavanja su Ured Vlade Republike Slovenije za komunikacije (UKOM), Ambasada Republike Slovenije i Turizam Ljubljana, uz podršku Turističke organizacije Beograda.

Slovenija je u septembru ove godine domaćin najvećeg sportskog događaja u svojoj istoriji – Evropskog prvenstva u košarci Eurobasket 2013. Na Trgu Republike biće izgrađeno posebno igralište za uličnu košarku „u bojama“ brenda „I Feel Slovenia“. Osim animacije za decu i odrasle, maskote šampionata Lipka, bacanja u koš, biće i igre tri na tri. Manifestacija će biti obogaćena nastupima akrobatske grupe Dunk Kings, tri puta između 14.00 i 21.00.

Na Trgu će se pojaviti i maskota Ljubljane Zmajček, a za prateću muziku pobrinuo se ansambl Pustotnik. Ljubljana će takođe predstaviti pet novih poludnevnih izleta namenjenih posetiocima Eurobasketa 2013, kao i novi kulinarski vodič „Ukusi centralne Slovenije“. (Beoinfo)

loading...