Naslovna » Izlasci » Izložbe » Retrospektivna izložba ULUPUDS-a 1953-2013.
ULUPUDS: Jaša Josimović - Retro
ULUPUDS: Jaša Josimović - Retro

Retrospektivna izložba ULUPUDS-a 1953-2013.

Od 11. (19.00) do 26. juna u Izložbenom salonu (Andrićev venac 2) biće otvorena velika Retrospektivna izložba ULUPUDS-a 1953-2013, sa pratećim programom, posvećena proslavi 60 godina postojanja ULUPUDS-a. Ova postavka je centralni deo obeležavanja jubileja i izuzetan umetnički i kulturni događaj.

Cilj značajne manifestacije i izložbe je da predstavi stvaralaštvo velikog broja umetnika koji su u tom dugom vremenskom periodu delovali u okviru devet sekcija koje čine udruženje: arhitekture, grafike i slikarstva, dizajna, istorije umetnosti, keramike, kostimografije i scenografije, skulpture, tekstila i savremenog odevanja i fotografije.

Bogatstvo i raskoš umetničkih delatnosti ULUPUDS-a sadržano je u više od 25 oblasti likovne i primenjene umetnosti koje je Udruženje kontinuirano negovalo, proširivalo i afirmisalo. Postojanje ovako širokog dijapazona u okviru jednog udruženja prava je retkost i u svetskim razmerama, i u tom smislu ULUPUDS se svrstava u značajne stubove evropske kulturne tradicije.

Radovi umetnika čije je delovanje obeležilo likovnu i primenjenu scenu u proteklih 60 godina biće prikazani kroz multimedijalnu izložbu, izložbu nagrađenih radova, video zapise, prateće programe i tribine.

U okviru večeri svečanog zatvaranja ove velike izložbe, u sredu 26. juna u 21.00 biće održana modna revija naših poznatih modnih dizajnera – članova ULUPUDS-a, na platou Andrićevog venca.

ULUPUDS – Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao reprezentativno udruženje sa dugom tradicijom od osnivanja 1953. godine, predstavlja jedinstvenu multidisciplinarnu asocijaciju poslenika nauke, umetnosti i starih zanata, koji su utemeljili i utvrdili vrednosti koje predstavljaju osnovu primenjenog i likovnog stvaralaštva u Srbiji. (danubeogradu.rs)

loading...