Naslovna » BG servis » Spomenik dr Zoranu Đinđiću

Spomenik dr Zoranu Đinđiću

Gradski odbornici usvojili su Predlog rešenja o obrazovanju odbora, kao i Predlog rešenja za podizanje spomen-obeležja dr Zoranu Đinđiću.

Inicijativu za podizanje spomenika prethodno je podržala i Komisija za spomenike i nazive ulica i trgova, a obeležje će biti podignuto na odgovarajućoj lokaciji, koja će se odabrati u saradnji sa stručnim službama Urbanističkog zavoda Beograda i Zavodom za zaštitu spomenika kulture.

U tu svrhu, gradski odbornici obrazovali su dvanaestočlani Odbor za podizanje spomenika na čijem čelu će biti Gorica Mojović, članica Upravnog odbora Fondacije „Dr Zoran Đinđić“.

Slobodan Stanimirović, predsednik Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova, podsetio je na životni put i dostignuća dr Zorana Đinđića, kao srpskog političara, državnika i filozofa.

– Zadatak ovog odbora biće da, zajedno sa nadležnim institucijama, predloži najpovoljniju lokaciju i sprovede konkurs kojim će se doći do predloga najboljeg umetničkog rešenja za budući spomenik. Srbija i grad Beograd duguju spomenik Zoranu, koji je svoj san o evropskoj Srbiji platio svojim životom, te vas pozivam da svi zajedno donesemo ovu odluku – kazao je Stanimirović. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.