Naslovna » Izlasci » Film » „Svetski rat Z“ premijerno 18. juna
Svetski rat Z

„Svetski rat Z“ premijerno 18. juna

Film „Svetski rat Z“ (World War Z) premijerno će biti prikazan na Blockbuster reviji u Sava centru, 18. juna od 20.30, dok će se u bioskopima prikazivati od 20. juna.

Reditelj Mark Forster snimio je film o Džeriju Lejnu, koji radi za Ujedinjene naciji. Posle izbijanja pandemije koja obara vojske i vlade i preti da uništi celu ljudsku rasu, Lejn će proputovati ceo svet kako bi zaustavio ovu neočekivanu pošast.

Uloge tumače Bred Pit, Dede Gardner, Ijan Brajs, Džeremi Klajner.

Priča „Svetski rat Z“ je nastala kao postapokaliptična horor novela Maksa Bruksa, pod nazivom „Svetski rat Z: Usmeno predanje o ratu protiv zombija“. Pripovedana u prvom licu, predstavlja lične osvrte na rat onih koji su u njemu učestvovali.

Bred Pit o ovome kaže: „Pre pet godina nisam znao baš ništa o zombijima. Sada sebe smatram stručnjakom. Bruks je najezdu zombija predstavio kao globalnu pandemiju, koja se šuri umnogome kao virus sars. Šta se dešava kada izmakne kontroli? Šta kada postane beskorisno sve što sada smatramo neizostavnim, kada se uruše sve strukture moći i društvene norme? Kako ćemo opstati? Mi smo uvereni da je ova knjiga u tom pogledu relevantna i uverljiva, bez obzira što je u pitanju zombi žanr“. (danubeogradu.rs)