Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » The Wall Live u Kombank areni

The Wall Live u Kombank areni

Remek delo legende grupe The Pink Floyd Rodžera Votersa, The Wall Live, zakazano za 1. septembar, zbog tehničkih i produkcijskih razloga biće izvedeno u Kombank areni a ne na Ušću.

„The Wall Live“ je namenjen stadionskim prostorima. Nažalost, Beograd nema odgovarajući stadionski prostor koji bi mogao da ugosti ovakvu mega produkciju, trenutno najveću na svetu i definitivno, nikada ranije viđenu u našoj zemlji, pa je koncert dogovoren za otvoren prostor.

Posle višemesečnih pokušaja da se produkcija prilagodi uslovima otvorenog prostora što je iziskivalo izgradnju dodatne opreme koja bi zaštitila ovo genijalno delo od eventualnih naleta vetra i vremenskih nepogoda, tehnička ekipa Rodžera Votersa odustala je od proširivanja i ovako zahtevne produkcije. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa najvećim svetskim promoterom, kompanijom Live Nation, dogovoreno je da se koncert ne otkaže već premesti u zatvoreni prostor Kombank Arene.

Ulaznice kupljene za Ušće, važiće i za Kombank arenu. Ulaznice za “najveće remek delo u istoriji roka” u redovnoj su prodaji po cenama od 4.500 (parter), 5.500 (fan pit) i 7.500 (tribine) dinara, na svim prodajnim mestima Eventima kao i na blagajnama Kombank arene, Bilet centra Beograda, DOB, “Ušće” SC kao i putem sajtova: www.kombankarena.com, www.eventim.rs.

Kupci koji su kupili ulaznice za fan pit imaće pristup u fan pit Kombank arene. Kupci koji su kupili ulaznice za parter imaju pristup na parter (stajanje) u Areni. Kupci koji su kupili ulaznice za kategoriju tribine imaće pristup mestima na tribinama.

The Wall – audio-vizuelno remek delo
Kompozitor, tekstopisac i koosnivač kultnog benda Pink Floyd, Rodžer Voters (Roger Waters), najavio je povratak svoje legendarne produkcije „The Wall“ u Evropu sledeće godine. Ovo audio-vizuelno remek delo o otuđenju i transformaciji biće izvedeno u celini sa bendom i jedinstvenom umetničkom produkcijom. „The Wall“ je do sada izveden 192 puta širom sveta pred više od 3,3 miliona gledalaca čime se našao među najuspešnijim turnejama u istoriji roka.

Turneja 2013. obuhvatiće 18 nastupa na otvorenom ili stadionskom prostoru, među kojima su i rimski i berlinski Olimpijski stadion i Amsterdamska arena. Za velike prostore na otvorenom Rodžer Voters je redizajnirao i podigao šou „The Wall“ na još viši nivo, kreiravši vrhunski događaj sa jedinstvenim doživljajem za publiku bez obzira odakle se gleda i stvarajući produkciju koja prevazilazi sve do sada već viđeno.

Povodom nove evropske turneje, Rodžer Voters je izjavio: „Drago mi je što ćemo ‘The Wall’ ponovo doneti u Evropu. Biće nam veoma zabavno. Preradio sam koncert kako bismo ga izneli na otvoreno. Stvarno je dobar. Još je pokretljiviji, dramatičniji i uzbudljiviji od nastupa za arene. Morao sam ponovo sve da razradim zbog stadiona, odnosno otvorenih prostora. Ovakav šou nije mogao biti stvoren pre 40 godina. Tada nismo mogli da ispunimo toliki prostor nudeći adekvatno emotivno, muzičko i scensko zadovoljstvo. Tehnologija se promenila, i sad je to moguće.“

Voters je 2010. godine ponovo oživeo produkciju sa savremenom tehnologijom i specijalnim efektima prikazujući je pred publikom širom sveta i postavljajući nove rekorde u broju rasprodatih turneja ali i uzastopnih nastupa na istom prostoru, kao što su devet prodatih predstava na River Plate stadionu u Buenos Airesu. „The Wall“ je i dalje jedan od najuticajnijih albuma u istoriji pop kulture koji je povezao mnoge generacije muzičkih fanova.

Pre 2010, „The Wall“ produkcija je bila suviše glomazna da bi krenula na turneje, ali izgradnja savremenih arena i poboljšanja u tehničkom prenosu, razrešile su ovaj problem. Voters je osavremenio izgled i atmosferu šoua kako bi bio siguran da zadivljujuća scenska ekstravagancija koja je „The Wall“ i učinila legendarnim i dalje inspiriše nove generacije svojim veličanstvenim prikazima i čulnim spektaklom od kog vam zastaje dah.

Originalna produkcija „The Wall“ iz 1980. godine izvedena je u celosti samo 29 puta tokom Pink Floyd turneje u cilju promovisanja albuma, i jednom u Berlinu na proslavi pada Berlinskog zida. (danubeogradu.rs)