Naslovna » Izlasci » Film » Triler „Samo bog prašta“ u bioskopima
Samo bog prašta

Triler „Samo bog prašta“ u bioskopima

Od 27. juna u bioskopima će se prikazivati triler „Samo bog prašta“ (Only God Forgives) danskog reditelja Nikolasa Vindinga Refna, u kojoj glavnu ulogu tumači jedan od trenutno najpopularnijih mladih holivudskih glumaca, Rajan Gosling.

Na mračnim ulicama i u sumnjivim klubovima Bangkoka svaki trenutak može biti opasan po život. Rajan Gosling igra krijumčara droge koji vodi porodični posao i krije ga iza fasade bokserskog kluba. Pošto mu ubiju brata, u posetu mu dolazi majka koja od njega zahteva da se osveti.

Ovo je, posle filma „Vozač“, druga saradnja Vindinga Refna i Goslinga. Danski reditelj Vinding Refn publici je poznat i po filmovima „Diler“ i „Buđenje Valhale“. „Samo bog prašta“ prikazan je premijerno u glavnom takmičarskom programu na filmskom festivalu u Kanu, a u filmu igra i Kristin Skot Tomas, koja je slavu stekla ulogom u Oskarom nagrađenoj drami „Engleski pacijent“. Mračan i vizuelno opčinjavajući film još od premijere u Kanu izaziva kontroverze i oprečne reakcije publike i kritike. Na Filmskom festivalu u Sidneju, gde je prikazan posle Kana, nagrađen je Gran prijem festivala. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Nada Mandić