Naslovna » Izlasci » Festivali » Uvod u Festival otvorenih ateljea u Ušće SC
Festival otvorenih ateljea - Silvana Ručnov
Festival otvorenih ateljea - Silvana Ručnov

Uvod u Festival otvorenih ateljea u Ušće SC

Kreiranje strip junaka, izrada nakita od recikliranih materijala i kaligrafija samo su neke od veština koje će posetioci Ušće Shopping Centra moći da savladaju u okviru dana Festivala otvorenih ateljea koji će biti održani od 3. do 5. juna, od 10.00 do 22.00.

U trodnevnom programu učestvovaće umetnici različitih profila pa će posetioci imati priliku da na licu mesta vide kako nastaju umetnička dela i osete draži umetničkog stvaralaštva. Program se sastoji od niza interaktivnih kreativnih radionica, pa posetioci neće biti samo posmatrači, nego i učesnici samog događaja.

Prisutni će imati priliku da se okušaju u veštinama slikarskog zanata, tehnici origami, pravljenju predmeta od keramike, ali i da se oprobaju u tehnikama iz oblasti narodnih radinosti kao što su vez i tkanje. Posebno iznenađenje za posetioce biće pojci koji će u vreme kreativnog rada iz oblasti sakralne umetnosti atmosferu upotpuniti izvođenjem srpske duhovne muzike.

Ovaj događaj u Ušće SC predstavlja uvod u Festival otvorenih ateljea koji će biti održan od 14. do 16. juna na Kalemegdanu. (danubeogradu.rs)