Naslovna » BG servis » Višnjička Plaza: Gradnja počinje ovog leta

Višnjička Plaza: Gradnja počinje ovog leta

Pošto je u aprilu ove godine dobio građevinsku dozvolu, projekat Višnjička Plaza sigurno ulazi u realizaciju ove godine. Iako je došlo do izvesnog zastoja, izgradnja ovog modernog šoping centra po najavama investitora mogla bi konačno da počne ovog leta.

Podsećanja radi, parcela na kojoj će biti građeno nalazi se u na mestu nekadašnje fabrike „Sport star“ u Višnjičkoj ulici 84, na Karaburmi. Planirano je da tržni centar bude izgrađen paralelno sa Plaza centrom u Kragujevcu, ali je birokratska procedura ukočila beogradski projekat. Odluka o odobrenoj građevinskoj dozvoli doneta je u martu ove godine, a sama dozvola postala je pravosnažna u aprilu. Potvrde da će gradnja krenuti ove godine stigle su i direktno od investitora, izraelske kompanije „Plaza Centers“.

Ovaj maloprodajni centar imaće brojne komercijalne i zabavne sadržaje koji će se prostirati na skoro 100.000 bruto kvadrata. Zgrada će takođe posedovati i slot klub, fitness centar, kao i multipleks bioskop sa 10 sala. Funkcionalni kuriozitet koji se posebno ističe jesu restorani na poslednjoj etazi, koji će tako pozicionirani pružati sjajan panoramski pogled na Dunav.

Vrednost investicije se procenjuje na 120 miliona evra, a sa novim razvojem situacije ako sve bude po planu, centar će biti otvoren krajem 2014. ili na početku 2015. (Beobuild)

loading...