Naslovna » BG servis » Voždovac dobio teretanu na otvorenom

Voždovac dobio teretanu na otvorenom

Kancelarija za mlade grada Beograda danas je otvorila teretanu na otvorenom u voždovačkom naselju Medaković III, izgrađenu u saradnji sa JKP „Zelenilo – Beograd“.

Teretana je izgrađena na inicijativu mladih Voždovca, koji sada mogu da vežbaju na šest fitnes sprava i odmaraju se na četiri nove klupe.

Direktorka Kancelarije za mlade Tamara Blagojević podsetila je da je ovo druga teretana koju je kancelarija ove godine izgradila u saradnji sa „Zelenilom“ – prethodno su sprave na otvorenom postavljene u Zemunskom parku.

– Ovo je dobar način da promovišemo zdrave stilove života među beogradskom omladinom. Sport je imperativ u vaspitanju dece i omladine, pa nam je zadovoljstvo što ima sve više ovakvih predloga i što mladi sve više svoje slobodno vreme provode na otvorenom, a ne u kafićima. Trudićemo se da i ubuduće odgovorimo na njihove predloge, a nastavićemo i da im pružamo obrazovanje koje ne mogu dobiti u školskom sistemu, pa ćemo tokom leta organizovati niz besplatnih obuka – oni će učiti jezike, rad na računaru i pohađati psihološke radionice – najavila je Tamara Blagojević.

Vršilac dužnosti direktora JKP „Zelenilo Beograd“ Vladimir Bogićević istakao je da se ovo preduzeće trudi da napravi što više vežbališta, što skromnijih i što funkcionalnijih.

– Pokazalo se da su ovakvi rekviziti za vežbanje pun pogodak i mi ćemo ih postavljati i u narednom periodu, pogotovu u ovakvim naseljima. Gde god mi napravimo vežbalište sa fitnes spravama, istog trenutka se iz susednog bloka ili naselja pojavi zahtev grupe ljudi koja želi iste takve rekvizite. Ako nema nepotrebnih rekvizita i ako cena vežbališta nije visoka, onda „Zelenilo“ može mnogo da ih napravi – naglasio je Bogićević.

Osmogodišnji Uroš prvi se oprobao na vratilu.

– Svakoga dana ću dolaziti ovde da vežbam i jačam mišiće. Ponekad na ovim spravama mogu da se dobiju i žuljevi, ali mislim da ćemo se mi dečaci brzo navići i redovno vežbati – rekao je Uroš.

Godinu dana stariji Ignjat još juče je vežbao na spravi za razvijanje stomačnih mišića.

– Nije teško vežbati, pogotovu ako to radiš sa drugarima. Mi se onda malo i takmičimo, da vidimo ko može više da uradi ili ko može duže da izdrži držeći se za šipku. Verujem da će tokom leta ovde dolaziti mnogo dece iz kraja, pa ovde mogu da se upoznaju i novi drugovi – rekao je Ignjat.

Teretana na otvorenom nalazi se na zelenoj površini iza stambenih grada u Ulici Borivoja Stevanovića 33-37. (Beoinfo)