Naslovna » Izlasci » Izložbe » Zamrznuti tonovi – izložba rok fotografija Marka Ristića
Zamrznuti tonovi - Golub, Goblini
Zamrznuti tonovi: Marko Ristić - Golub, Goblini

Zamrznuti tonovi – izložba rok fotografija Marka Ristića

Od 9. (19.00) do 28. jula u holu Amerikane Doma omladine Beograda biće otvorena izložba rok fotografija Zamrznuti tonovi Marka Ristića.

Autorska izložba Marka Ristića, svedočanstvo živosti u rokenrolu, biće otvorena akustičnim nastupima Hornsmena Kojotija, Ti Brejka, Mortal Kombata i Oslobodioca. Dugogodišnji fotografski rad glavnog i odgovornog urednika magazina „Nocturne“ Marka Ristića, iskustveni momenti klimaksa sa hiljada koncerata sabrani i odabrani čine ovu postavku.

Izložba nedvosmisleno pokazuje vitalnost i bogatstvo domaće scene i zadovoljstvo prijemom stranih umetnika koji su gostovali na našim binama. Zaustavljeni pokreti, zamrznuti tonovi, na fotografijama kao da vrište da se nastave u punoj snazi savršenog trenutka u vašoj mašti ili sećanju.

O svojim fotografijama Ristić kaže: „Digitalna fotografija je donela obilje mogućnosti i dostupnost tehnologije, ali nije smanjila odgovornost autora da zgrabi momenat i da ga prenese publici. Fotografišem ono za šta živim, taj trenutak proslave života na rok koncertima, kada je sve u sinku, i publika i umetnici i zvuk i svetlo i pokret i raspoloženje“. (danubeogradu.rs)

Branko Golubović Golub – Goblini:
– Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij on uspeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svet rock’n’roll-a. Mi, kao puki posmatrači, postajemo aktivni svedoci tog događaja koji samo što ne uspevamo i da „omirišemo“. Njegove fotografije su pune iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva. Prateći Markov razvoj poslednjih par godina, nestrpljiv sam da vidim u kom pravcu će dalje ići i šta to lepo možemo očekivati od njega u budućnosti.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.