Naslovna » Izlasci » Sport » 5. Beogradska regata, 10. i 11. avgusta

5. Beogradska regata, 10. i 11. avgusta

Drugog avgustovskog vikenda biće održana 5. Beogradska regata na Savi, pod sloganom „Daj sve od sebe na reci!“, kao i prateći program. 

Beogradska regata je manifestacija koja se tradicionalno održava tokom letnje sezone u srpskoj prestonici. Cilj je da se promoviše rafting kao sportska disciplina i da se afirmiše turistička ponuda grada.

Start regate je u nedelju, 11. avgusta od 11.00, na Makišu, nedaleko od raskrsnice ul. Bore Stankovića (ulica koja spaja Savsku magistralu i stari Obrenovački put) i starog Obrenovačkog puta. Cilj regate je na Adi Ciganliji, neposredno pored kluba „Easy“. Na cilju će biti priređen ručak za učesnike i dnevna žurka.

Učešće na regati je omogućeno svim zainteresovanima. Registracija iznosi 200 dinara po osobi za vlasnike plovila, i 500 dinara za rezervaciju mesta u nekom od čamaca organizatora. Zbog ograničenog broja mesta u čamcima organizatora potrebno je da se zainteresovani što pre prijave (063/383-232, 063/334-111, regata@alfatim.rs).

Učesnici moraju biti najkasnije do 9.00 na startu regate zbog registracije i pripreme plovila.

Zahvaljujući JVP „Beograd vode“, Beogradska regata će imati svoj kamp nedaleko od starta regate, sa potrebnom infrastrukturom i mogućnošću noćenja pred regatu za zainteresovane.

Sportsko-rekreativni deo regate obuhvata rafting trku discipline „head-to-head“ i turnir u odbojci na pesku. Na cilju regate formiraće se četvoročlani timovi (potrebna prijava organizatoru na licu mesta) koji će se oprobati u nokaut formi takmičenja. Na kraju sportsko-rekreativnog dela biće proglašen pobednik. Žiri će izabrati najveseliju posadu regate koja će osvojiti vrednu nagradu.

Dan pre regate, 10. avgusta (10.00-19.00), prvi put u Beogradu će održati Sajam raftinga na Trgu Nikole Pašića na kom će se predstaviti organizatori turističkog raftinga na teritoriji bivše Jugoslavije i Balkana, na rekama u celom regionu: Soči, Dravi, Vrbasu, Neretvi, Krivaji, Tari, Limu, Ibru, Drini, Strumi, kao i proizvođači i ponuđači rafting opreme iz okruženja.

5. Beogradsku regatu organizuje Rafting klub „Alfa tim“. (danubeogradu.rs)