Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Beer Fest 2013, od 14. do 18. avgusta

Belgrade Beer Fest 2013, od 14. do 18. avgusta

Beogradski festival piva, Belgrade Beer Fest 2013, biće održan od 14. do 18. avgusta na Ušću, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

Očekuje se tradicionalno velika poseta gostiju iz zemlje i inostranstva, koji će moći da uživaju u više od 50 pivskih brendova i bogatom muzičkom programu, najavili su organizatori iz Beogradske kulturne mreže.Za dž

Pošto je proslavio 10. rođendan, Belgrade Beer Fest novi krug započinje nastupima muzičara koji su sinonim za koncerte sa najboljom atmosferom, kao što su: Massimo Savić, Atomsko sklonište, Rambo Amadeus, Riblja čorba, Alen Islamović & Kad bi bio bijelo dugme, Bajaga i Instruktori, Deca loših muzičara, Sunshine i Partibrejkers.

Muzički program upotpuniće predstavnici mlađe generacije i novog zvuka: Bad Copy i V.I.P, Dubioza kolektiv, Feud, E-Play i drugi. Ljubitelje house muzike očekuje nastup britanskog dua The Shapeshifters feat. Jenna G Live PA.

Specijalni gost festivala je kultni sastav Boney M, predvođen pevačicom Maizie Williams, koji će poslednjeg dana izvesti čuvene hitove poput „Daddy Cool“, „Sunny“, „Rasputin“ i mnogih drugih.

I ove godine, Belgrade Beer Fest podržava mlade bendove. Putem konkursa na Facebook strani festivala biće izabran jedan od bendova koji će svirati na velikoj bini Belgrade Beer Festa. Glasanje, tj. lajkovanje je otvoreno do 20. jula. Bend sa najviše lajkova će dobiti priliku da svira na festivalu. Za mlade snage rokenrola rezervisani su prvi sati programa na festivalu, kada će nastupiti i ovogodišnji pobednik Belgrade Demo Festa, sastav Ućuti pas.

Na festivalu će ove godine biti predstavljeno više od 50 pivskih brendova, a posetioci će premijerno moći da probaju nemačko premium pivo Krombacher, kao i rumunsko pivo Timisoreana. U okviru štanda House of Beer biće predstavljeni brojni premium brendovi, među kojima će se prvi put na Belgrade Beer Fest-u pojaviti francuski premium brend Cronenburg 1664 i belgijski Greenbergen.

Zahvaljujući saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu, ove godine će prvi put jedna zemlja imati svoj štand na festivalu. U okviru Great British Pub-a, Velika Britanija će predstaviti nekoliko piva iz te zemlje, kojih nema na tržištu Srbije.

U saradnji sa strateškim partnerom festivala Ball Packaging Europe i Apatinskom pivarom, ove godine smo pripremili i Belgrade Beer Fest limenku Jelen piva, koja će ujedno biti i jedinstveni suvenir ovogodišnjeg festivala. Ograničena serija ovih limenki nalazi se u maloprodaji širom Srbije.

Za deset godina postojanja Belgrade Beer Fest je posetilo oko 5.500.000 ljudi, održano je 450 besplatnih muzičkih nastupa, i predstavljeno 90 brendova piva. Društveno odgovorne kampanje, čiji je fokus očuvanje životne sredine, svake godine su važan deo festivala. (danbeogradu.rs)

Belgrade Beer Fest 2013 - program

loading...