Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Džordž Benson 7. jula sprema koncert za pamćenje

Džordž Benson 7. jula sprema koncert za pamćenje

Slavni američki pevač, gitarista i jedan od najvećih džez, fank i soul muzičara svih vremena Džordž Benson nastupiće 7. jula od 21.00, u Sava centru, na koncertu koji za cilj ima čuvanje tradicije i sprečavanje gašenja krizom ugroženog Summertime festivala.

Novi Bensonov susret sa beogradskom publikom, po najavi umetnika, sadržaće selekciju najvećih uspeha iz karijere duge više od pola veka, obeležene sa čak deset Grammy nagrada i 35 solo albuma! Ulaznice za veliki džez, soul i fank događaj letnje sezone prodaju se na blagajnama Sava centra i Eventima po cenama od 2.000, 2.500, 3.000 i 3.500 dinara.

Benson će nastupiti u pratnji gitariste Majkla O’Nila, pijaniste Rendija Voldmana, basiste Stenlija Benksa, klavijaturiste Toma Hola i bubnjara Oskara Sitona. Za potrebe njihovog nastupa biće obezbeđen koncertni klavir marke Steinway uz profesionalnog štimera koji će i tokom dana dva puta proveravati ispravnost štima. Vrhunski instrumenti i prateća oprema stižu i sa ostalim muzičarima iz Bensonovog benda sa veoma preciznim instrukcijama oko postavke i povezivanja na 64-kanalni mikser iz kojeg publiku očekuje precizno podešen ton tokom koncerta. Ništa manje zahtevna je i postavka svetla koje prati draperije iza benda i stvaraju vizuelno prepoznatljivu gala scenu.

Bensona na turneji prati oko 20 ljudi koji će se pobrinuti da svi aspekti uspešnog koncerta proteknu u savršenom redu, kao i da ketering bude veoma specifičan budući da se dosta insistira na organskoj ishrani bez hleba i GMO hrane, sa dosta voća i povrća. Lično za Džoržda Bensona biće obezbeđeno vino vrhunskog kvaliteta, po zahtevu, iz neke od domaćih prestižnih vinarija, koje će mu biti služeno posle koncerta na, kako je navedeno, večeri za dvoje.

Vlasnika zvezde na Bulevaru slavnih u Holivudu, Džordža Bensona, publika širom sveta poznaje po velikih hitovima kao što su „Give Me The Night“, „On Broadway“, „Lady Love Me“, „Turn Your Love Around“, „In Your Eyes“ i brojnim drugim soul, fank i r’n’b numerama. Da se radi o jednom od najvećih živih autora današnjice, te jednom od najboljih džez gitarista svih vremena, publika će moći uživo da se uveri 7. jula u Sava centru. (danubeogradu.rs)