Naslovna » BG svaštara » Promocije » Global Youth Voice: Ja biram prijateljstvo. A ti?

Global Youth Voice: Ja biram prijateljstvo. A ti?

Studentska organizacija AIESEC organizuje konferenciju Global Youth Voice koja će označiti početak projekta „Život bez granica“.

Otvaranje je u UK Palilula (Scena „Stamenković“), 6. jula od 10.00. Učesnici će kroz panel diskusiju na temu „Kako međuetnički konflikti nastaju, a kako prestaju“ moći da razgovaraju sa predstavnicima nekoliko nevladinih organizacija o nedostatku tolerancije i pojavi diskriminacije. Delegati će, kroz interaktivne radionice „World Perspective“ i „Lead The Idea“, imati priliku da osmisle konkretne akcije za rešavanje ovakvih problema, koji su sve češća pojava u našem društvu. Prijavite se za učešće na konferenciji OVDE.https://podio.com/webforms/4616575/362069

– Drugi put zaredom organizujemo „Život bez granica“. Tim povodom u našu zemlju je stiglo više od 80 studenata iz 15 zemalja sveta. Posle otvaranja, oni će otići u gradova (Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Valjevo, Zrenjanin, Kraljevo i Jagodina) gde će sa članovima naše organizacije i srednjoškolcima raditi na razvijanju svesti mladih da, iako smo različiti po mnogim kriterijumima, zajedno možemo da uradimo sjajne stvari. Ti mladi ljudi iz Srbije i iz inostranstva će za nekoliko godina činiti nosioce našeg društva i jako je važno da svi shvatimo da je jedini način da se naša društva razvijaju – regionalna saradnja na ekonomskom, diplomatskom i bilo kom drugom planu, a da međuetnički konflikti samo koče i usporavaju taj proces koji vodi ka tome da svi zapravo živimo bolje – izjavio je predsednik AIESEC-a u Srbiji, Aleksa Nikolić.

Drugog dana otvaranja, 7. jula, ispred Ušće SC posetioci će imati priliku da upoznaju svoje vršnjake iz drugih zemalja koji će predstaviti svoje kulture kroz hranu, muziku i običaje.

Ovo je godina tolerancije po Ministarstvu omladine i sporta. U skladu sa tim AIESEC želi da podstakne naše srednjoškolce i studente da aktivno učestvuju u rušenju predrasuda koje su ustaljene u našoj zajednici. Cilj projekta „Život bez granica“ je da motiviše mlade u Srbiji da razmišljaju o nekom lepšem okruženju i mirnijoj budućnosti.