Naslovna » BG servis » Gradi se IBC Zemun

Gradi se IBC Zemun

Novi komercijalni centri i maloprodajni objekti niču širom grada, a nedavno je počela izgradnja IBC Zemun, na Novom novosadskom putu u Zemunu.

Maloprodajni park gradiće se u dve faze, a završetak prve se očekuje sredinom 2014. Ova investicija dolazi iz Izraela, a nose je kompanije „Jerusalem Economy LTD“ i „Industrial Buildings Corporation Ltd“. Parcela na kojoj se gradi ima 7,7 hektara i nalazi se tik uz Novi novosadski put. Radi se o centru koji će pokrivati 30.000 kvadrata, ali u nešto drugačijem konceptu.

Zgrada je prizemna a zamišljeno je da ulaz u sve prodavnice gleda na veliki centralni parking sa 600 mesta. Takozvani „parkiraj i kupi“ koncept je relativno efikasan i fleksibilan, a omogućava nesmetan fazni razvoj. U samom objektu planirano je da se nalazi hipermarket, prodavnice tehničke robe, zatim restoran i razni drugi sadržaji u oko 40 lokala.

Realizacija će biti izvedena u dve faze, gde će u prvoj biti podignuto 15.000 kvadrata, a u drugoj ostatak. Prva faza će biti završena do sredine 2014, kada će i prvi kupci moći da pogledaju ponudu u okviru centra. Po sadašnjim planovima druga faza bi mogla da krene tokom 2015.

Vrednost celokupne investicije procenjuje se na preko 20 miliona evra, a radove izvodi „Energogroup“ iz Beograda. (Beobuild)