Naslovna » Izlasci » Festivali » Grupa Dexter na Belgrade Beer Fest-u
Dexter
Dexter

Grupa Dexter na Belgrade Beer Fest-u

Na ovogodišnjem konkursu za demo bendove Belgrade Beer Festa, pobedila je grupa Dexter, čija je pesma „Heroj iz potrebe“ osvojila 7.927 glasova na zvaničnoj Facebook strani festivala.

Kao nagradu bend dobija nastup na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu, koji se održava od 14. do 18. avgusta. Grupa Dexter će otvoriti muzički program festivala, u subotu 17. avgusta.

Na konkursu koji je trajao dve nedelje učestvovalo 85 bendova, koji su zajedno sakupili više od 43.000 glasova, čime je oboren prošlogodišnji rekord i po broju prijavljenih bendova, i po broju posetilaca Facebook stranice koji su glasali. Belgrade Beer Fest na ovaj način već treću godinu za redom pruža šansu mladim neafirmisanim bendovima da nastupe u uslovima jednakim onima koje imaju i veliki svetski bendovi.

Najposećenija manifestacija u jugoistočnoj Evropi, Belgrade Beer Fest, održaće se od 14. do 18. avgusta 2013. godine, na Ušću. Kao i prethodnih godina, glavni aduti festivala su odlična atmosfera, muzički program koji predstavlja najbolje izvođače iz regiona i široka ponuda pivskih brendova, uz tradicionalno besplatan ulaz.

Za deset godina postojanja Belgrade Beer Fest je posetilo oko 5.500.000 ljudi, održano je 450 besplatnih muzičkih nastupa, i predstavljeno 90 brendova piva. Društveno odovorne kampanje, čiji je fokus očuvanje životne sredine, svake godine su važan deo festivala.

Dexter
Grupu Dexter osnovali su Aleksandar Božinović (vokal) i Ivan Vukadinović (gitara) početkom 2012. godine. Pošto su se stvari zahuktavale, a melodični rifovi i kvalitetni tekstovi nailazili na brojne pozitivne kritike, osnivači shvataju da je vreme da se u bend dovedu klavijaturista (Nemanja Stefanović Pike), basista (Nikola Pavlović Bimba) i bubnjar (Janko Dunčić). (danubeogradu.rs)