Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Hetem na zidiću ispred Doma omladine

Hetem na zidiću ispred Doma omladine

Član beogradskog alternativnog rok benda Kill Me Laser, Strahinja Beganović, predstaviće samostalni projekat Hetem večeras, 26. jula od 21.00, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda.

Iako nije dugo na domaćoj muzičkoj sceni, istakao se svojim specifičnim zvukom i kombinovanjem žanrova.

„Projekat je posledica interesovanja i ljubavi prema muzici. Želeo sam da naučim nešto novo, u isto vreme bavljenje muzikom na ovaj način je zadovoljavalo moje kreativne potrebe. Polako je muzika počela da se gomila u kompjuteru a to nekako nije dobro mesto za nju. Odlučio sam da je podelim kako bih i sam stekao jasniju sliku o tome kako komunicira sa ljudima“, objašnjava Beganović.Za dž

U izvođenju svoje muzike koristi gitaru, analogni sintisajzer procesiran gitarskim pedalama i niz unapred produciranih lupova i semplova, što Hetem žanrovski dosta razlikuje od originalnog benda Kill Me Laser.

„Proces stvaranja muzike je potpuno drugačiji. Iz toga proizilazi i razlika u zvuku. Četiri osobe u prostoriji sa otpanjenim pojačalima će stvoriti nešto drugačije u odnosu na pojedinca za svojim laptopom. Žanrovski muzika koju stvaram sam se kreće od ambijentalne elektronike preko zvuka koji je blizak sinth popu i tehnu. Jednostavno mi je zanimljivo da se krećem kroz žanrove. Razlikuje se i način izvođenja, naravno“, ističe Beganović.

Publika će u petak na zidiću imati priliku da čuje muziku insirisanu ljudima, događajima i drugom muzikom. Delovi nastupa su unapred isplanirani dok su neki segmenti rezervisani za improvizaciju, eksperimentisanje i živu manipulaciju zvukom, zato Beganović vidi DOB kao pravo mesto za promociju ovakve vrste muzike i dodaje:

„Ovom gradu je potrebno više takvih inicijativa. Ljudima koji stvaraju neophodna je podrška, a ne mislim samo na muziku. DOB je institucija koja je tu za njih, tu da im pomogne. Voleo bih da u budućnosti DOB bude još aktivniji u pružanju pomoći i edukaciji omladine“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.