Naslovna » BG servis » Jat Airways – istorija, Air Serbia – budućnost
Air Serbia
Air Serbia

Jat Airways – istorija, Air Serbia – budućnost

Novo ime srpske nacionalne avio-kompanije biće Air Serbia (Air Srbija), a ime Jat Airways odlazi u istoriju.

Više ne postoji ni jedna prepreka da Jat Airways od 1. avgusta formalno krene u strateško partnerstvo sa kompanijom Etihad Airways, čiji su čelnici odlučili da prihvate promenu imena nove kompanije u Air Serbia.

Novo vizuelno rešenje budućeg izgleda aviona Air Serbia biće prezentovano u četvrtak. Etihad je temeljno pristupio proceni efekata promene imena i odlučeno je da se u okviru „novog proizvoda“ ime Jat Airways zauvek pošalje u penziju.

Ovo partnerstvo pretvoriće beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ u jače čvorište, Air Serbia imaće brojniju flotu, a očekuje se i dupliranje godišnjeg naleta srpske nacionalne kompanije od približno 30.000 sati.

Pored novih aviona, biće uvedene i nove destinacije, a ako Srbija bude dobila potrebne dozvole, očekuju se i uvođenja direktnih linija iz Beograda do američkih gradova, na prvom mestu do Njujorka.

Etihad zapošljava

Kompanija Etihad Airways objavila je oglas za zapošljavanje kabinskog osoblja, food and beverage menadžera kao i kuvara za pripremanje obroka u avionima. Oglas je objavljen na društvenim mrežama kompanije iz Emirata (Twitter i Facebook) i navodi da će se 4, 5. i 6. avgusta u Beogradu održati „Otvoreni dani“ – intervjui sa kandidatima za posao stjuarda i stjuardesa, menadžera i kuvara.

Iako nije jasno navedeno u oglasu po svemu sudeći je u pitanju redovna audicija za zapošljavanje osoblja u Etihadovoj bazi ili na drugim lokacijama a ne za Air Srbiju. (Tango Six)

loading...