Naslovna » Izlasci » Kritična masa u Beogradu: Svi na piknik

Kritična masa u Beogradu: Svi na piknik

U Beogradu će 27. jula u 17.00 na Trgu Republike započeti 28. Kritična masa pod sloganom „Svi na piknik“.

Ovoga puta beogradski biciklisti provozaće se centrom Beograda, ulicama Kolarčevom, Terazijama, Kralja Milana, Makenzijevom, Kursulinom, Mileševskom, Sinđelićevom, Bulevarom kralja Aleksandra, Dečanskom, Braće Jugovića i dalje dorćolskim ulicama do Strahinjića bana. Biciklisti će zvonjavom pozdraviti vozače koji su svoje automobilie parkirali na kolovozu. Posle toga se Dositejevom, Cara Dušana i Bulevarom vojvode Bojovića kolona zapućuje ka Nebojša kuli i završava piknikom na zelenoj površini pored teniskih terena.

Svi su pozvani da ponesu karirane stolnjake, nešto za piće i zakusku, ćebad za sedenje, frizbi, badminton ili karte. S obzirom na blizinu reke poželjno je poneti nešto za borbu protiv zbog komaraca i kremu za sunčanje.

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u više od 300 gradova širom sveta sa ciljem učesnika da utiču na svest gradskih čelnika o sve većem broju korisnika bicikla kao sredstva svakodnevnog transporta kao i skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u svakodnevnom saobraćaju. U Beogradu se održava svake poslednje subote u mesecu. (danubeogradu.rs)

loading...