Naslovna » Izlasci » Sport » Kros-kantri: Sve spremno za prvenstvo Srbije u Košutnjaku

Kros-kantri: Sve spremno za prvenstvo Srbije u Košutnjaku

Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u kros-kantri olimpijskoj disciplini biće održano danas, 21. jula od 11.00. Događaj na atraktivnoj stazi u Košutnjaku organizuju Biciklistički savez Srbije i klub Crvena zvezda, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Prvenstvo će otvoriti trka poletaraca, a vrhunac predstavljaju nadmetanja u konkurencijama elita muškarci (uz mlađe od 23 godine), elita dame i juniori, koji zajedno startuju u 13.30. Svaka kategorija prolazi različit broj krugova na šumskoj stazi dužine 4.500 metara.

Biće zanimljivo videti da li će na konto državnih odličja nove krune dodati naši proslavljeni reprezentativci Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) i Jovana Crnogorac (BK Novi Sad), branioci titula u najjačim konkurencijama izborenih prošle godine na Staroj planini.

Poseban događaj na Košutnjaku biće i bike test u organizaciji generalnog sponzora šampionata, Planet Bike-a, prilikom koga će posetioci moći da isprobaju najbolje bicikle iz Scott i Cannondale programa. (danubeogradu.rs)