Naslovna » Izlasci » Izložbe » Letnji program Galerije FLU: Moderni FLUizmi
Moderni FLUizmi

Letnji program Galerije FLU: Moderni FLUizmi

Do 10. septembra biće aktuelan letnji program Galerije FLU – Moderni FLUizmi.

U Galeriji (Knez Mihailova 53) i izlozima FLU biće predstavljene Kora Leone, Miljana Radojičić, Nikita Denmark, Ana Ljubinković i Dragana Ognjenović.

Radno vreme galerije je od 17.00 do 21.00, radnim danima.

U dva prostora publika će videti radove pet umetnica koje će pokazati da li je moda umetnost, da li prostor muzeja i galerije modu definiše kao umetnost i da li postoji granica između mode i umetnosti.

Iza brenda Kora Leone stoje, sede, leškare i dopisuju se Ivana Ivković i Ljiljana Šunjevarić Arbajter. U dijalogu na lepršavim tkaninama učestvuju i Marcel Proust, Nathan Coley, John Baldessari, Rebecca Horn, Dennis Hopper… smelo se nadovezujući na prošlogodišnji statement „No matter What Tonight You are Going Home“. Prizvuku sigurne izvesnosti, toplog mesta, utočišta i monumentalnog ličnog dodale su toplinu prijateljstva i prozračnost i dobile konstrukt sastavljen od lepršavosti, a čvršći od stvarnosti.

U Izlozima FLU, za početak moći će da se vide koferi, torbe za plažu, damske večernje i dnevne tašne Miljane Radojičić. Ona kamenjem oblikuje čak i salonske cipele.

Kustos je Jelena Spaić. (danubeogradu.rs)