Naslovna » Izlasci » Leto i jesen 2013 u Domu omladine Beograda

Leto i jesen 2013 u Domu omladine Beograda

Nove letnje akcije, omladinsko pozorište, bogat koncertni, izložbeni i galerijski program, besplatne radionice, snižene cene, kao i najava značajnih jubileja obeležiće rad Doma omladine Beograda u narednom periodu.

Vršilac dužnosti direktora te ustanove kulture Marko Stojanović najavio je da će u Domu omladine jednom mesečno biti organizovan Dan otvorenih vrata i niz pozitivnih novina u radu te kuće.

– Dom omladine Beograda pokrenuo je novu letnju akciju, u okviru koje svakog petka na Platou Milana Mladenovića, kod popularnog „zidića“, nastupaju neafirmisani, mladi bendovi i drugi sastavi koji imaju zanimljiv repertoar. Do sada su održana četiri koncerta, a očekuje se još najmanje sedam nastupa. Zbog velikog interesovanja publike razmišljamo da akciju tokom avgusta proširimo i na subotu, kao i da program bude aktuelan i tokom većeg dela septembra – rekao je Stojanović.

On je najavio da mlade od jeseni očekuje prava revolucija u ponudi novih programa kao što su edukativne radionice, izložbe, predstave i koncerti, od kojih će većina biti besplatna.

– Uskoro će biti promenjena cenovna politika, koja će omogućiti da svi programi namenjeni mladima, pre svih tinejdž uzrastu, sa početkom do 20.00, neće koštati više od 100 dinara. Poenta je da ta deca posle koncerta, predstave, tribine ili radionice mogu da se vrate kući do 22.00 ili 23.00. Takođe, cene svih sokova neće prelaziti cenu od 100 dinara, što će omogućiti da mladić izvede devojku, pogledaju ili poslušaju nešto zanimljivo i ne potroše više od 500 dinara, a pritom da roditelji znaju da su njihova deca na bezbednom – ukazao je Stojanović.

Takođe, kako je najavio, od jeseni kreće novi pozorišni program Pozorište ponedeljkom, koja će otvoriti vrata omladinskim pozorištima iz Beograda, ali i cele Srbije.

– Nekada popularna omladinska pozorišta, koja su funkcionisala u okviru školskih sekcija, zamrla su u poslednje vreme, dok Dom omladine na ovaj način želi da da pun doprinos njihovom oživljavanju. Od naredne godine gledaćemo da te predstave uskladimo i sa školskim lektirama, kao i nekim drugim školskim segmentima, ali i da organizujemo predstave na drugim jezicima, koje će, nadam se, uspeti da prerastu u jedan omladinski pozorišni festival. Kada je reč o festivalima, ove jeseni biće održan tradicionalni Beogradski džez festival, koji će, osim što je uvek praznik dobre muzike, proteći i u najavi narednog, jubilarnog tridesetog festivala, dok će Dom omladine naredne godine proslaviti i 50 godina rada, što će takođe biti obeleženo nizom značajnih manifestacija – najavio je Stojanović. (Beoinfo)