Naslovna » Porodica » Deca » Leto na keju 2013: Unikatne zanimacije

Leto na keju 2013: Unikatne zanimacije

Tradicionalna manifestacija, osma po redu, Leto na keju biće aktuelna do 31. avgusta. Na Letnjoj pozornici šetališta kraj Dunava svakog četvrtka, petka i subote od 17.00 do 20.00, Zemun će biti centar Unikatne zanimacije.

Učesnici će usvajajući različite veštine naučiti kako da se kreativno zabavljaju i kako da uvek osmisle svoje slobodno vreme. Putujući zemljama sveta, slušajući priče o drevnim civilizacijama naučiće kako da “probude“ maštu, budu kreativni i razonode se uz letnji ples.

Putujući iz države u državu učesnici manifestacije Leto na keju družeći se sa kreativnim i veštim umetnicima i voditeljima radionica iz svetskih kulturnih centara, naučiće kako da stvaraju i da iskoriste svoje ideje.

Šta raditi sa krpicama, dugmićima i trakicama, kako postupati sa prirodnim materijalima, kao što su školjke, perje ili suvo lišće i cveće, kako naći inspiraciju u predmetima koji nas okružuju, kako osmisliti vesele praznike. Kroz kreativne radionice učesnici će naučiti tehnike slikanja na različitim i kroz izradu kostima i nošnji upoznati tradiciju naroda.

Na kraju putovanja, u avgustu mesecu učesnici će na istoj letnjoj sceni izložiti unikatne zanimacije, a žiri će nagraditi najbolje.

Manifestaciju Leto na keju organizuje Turistički centar opštine Zemun u saradnji sa kreativnom radionicom Hobi Art uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. (danubeogradu.rs)