Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Manu Čao u Hali sportova, 14. septembra

Manu Čao u Hali sportova, 14. septembra

Poznati muzičar i aktivista Manu Čao (Manu Chao) nastupiće u beogradskoj Hali sportova 14. septembra.

Ulaznice za koncert Manu Chao La Ventura prodaju se preko sajta gigstix.com. Od 22. jula mogu se kupiti i na prodajnim mestima Gigs Tix-a i Corner Shop-ovima širom zemlje. Samo najbrži fanovi biće u prilici da nabave ulaznice po promotivnoj ceni od 2.000 dinara. U pretprodaji, cena ulaznica je 2.500 dinara, a na sam dan koncerta cena ulaznica će iznositi 3.000 dinara.

Multikulturna zvezda Manu Čao stiže u Beograd sa svojim bendom La Ventura, još jednim od projekata koji otvara novu stranicu njegove izuzetne, impresivne karijere.

Pored bivšeg frontmena sastava Mano Negra, Hose-Manuela Tomasa Artura Čaoa, danas poznatog kao Manu Čao, u kvartetu su još i Mađid Fahem (Madjid Fahem, gitarista), potom bubnjar Filipe Tebul (Philippe Teboul) i basista Gambit (Gambeat). Neobičan bend je prvobitno bio formiran kao eksperiment, međutim, već na prvim nastupima pokazalo se da je čuveni muzičar opet pronašao uspešnu i dobru formulu. U proteklih nekoliko godina, njihove energične nastupe videlo je više stotina hiljada ljudi širom sveta.

Rock kvartet Manu Chao La Ventura predstaviće publici u Hali sportova najpoznatije pesme iz velikog muzičkog opusa Manua Čaoa, ali i nove pesme o ljubavi, životu u emigraciji i borbi za bolji svet, koje do sada nikad nisu objavljene. La Ventura je intiman, kolorističan set kojim francuski muzičar, kao i do sada u svom stvaranju, uveseljava poklonike neverovatnom mešavinom različitih muzičkih stilova, u rasponu od roka i panka, preko ska do rege muzike. Gde pronalazi inspiraciju večiti buntovnik Manu nedavno je izjavio: „Ulična kultura je nepresušan izvor ideja i novih ritmova, a inspiraciju pronalazim i u lokalnim scenama različitih zemalja i nacionalnosti“.

Iskrenost jednog od najuticajnijih muzičara današnjice Manua Čaoa niko ne dovodi u pitanje, iz jednog prostog razloga – svaki njegov nastup predstavlja istinsko predavanje obožavaocima. O njegovim nezaboravnim koncertima – 2002. godine na Tašmajdanu, 2008. godine na Exitu i rasprodatoj dvorani 2011. godine u Novom Sadu, dugo se pričalo i prepričavalo da su vanserijski i nabijeni dobrom energijom i emocijama.

Organizator koncerta AAA produkcija. (danubeogradu.rs)