Naslovna » BG servis » Neimarski park u novom ruhu

Neimarski park u novom ruhu

Svi u Neimarski park! Završeni su radovi na obnovi dva i izgradnji trećeg dečjeg igrališta, a nekadašnji centralni plato sada je preuređen u dečje igralište, elipsastog je oblika, površine 114 kvadrata.

Zidići koji sa dve strane oivičuju plato peskirani su i premazani antigrafitnim lakom, a na njihovoj gornjoj površini su montirane drvene lajsne za sedenje. Celo igralište je sa podlogom od livene gume u crvenoj boji, na kojoj su montirani novi, moderni rekviziti. U jednom delu igrališta ucrtane su kockice za igru dece, a na samom obodu, duž staze, postavljena je klupa sa četiri nosača.

Jedno od dva obnovljena dečja igrališta površine je 95 kvadrata i predviđeno je za decu mlađu decu, sa rekvizitima prilagođenim tom uzrastu. Podloga je, takođe, urađena od livene gume, u crvenoj i zelenoj boji. Igralište je oivičeno baštenskim ivičnjacima, a na postojećim zidićima postavljene su lajsne za sedenje.

Drugo obnovljeno, a ukupno treće igralište, prostire na povšini od 110 kvadrata. Predviđeno je za stariju decu i odgovarajućim rekvizitima prilagođenim tom uzrastu i podlogom od livene gume, s tim što je 25 kvadrata od gumenih ploča od kojih je formirana „školica“ za igru dece. I ovo igralište je oivičeno baštenskim ivičnjacima.

Od centralnog platoa, koji je sada pretvoren u dečje igralište, dve paralelene staze vode do česme. Asfalt oko česme je popravljen, a takođe je obnovljen travnjak pored staza. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.