Naslovna » BG servis » Novo lice parka „Proleće“ uz pomoć volontera

Novo lice parka „Proleće“ uz pomoć volontera

Kancelarija za mlade grada Beograda, u saradnji sa „Zelenilom – Beograd“ i JKP „Gradska čistoća“, organizovala je uređenje parka „Proleće“, koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela „Palas“.

Više od 30 mladih volontera angažovano je na ovom projektu, sa idejom da ovaj jedinstven prostor tokom leta postane kulturna zona na otvorenom, namenjena upravo mladima, istakla je direktorka Kancelarije za mlade Tamara Blagojević.

Ona je kazala da će zahvaljujući mladim, divnim ljudima koji su izdvojili svoje vreme, park tokom dana biti očišćen od smeća, a klupe, ogradica i đubrijere ofarbani u vesele boje.

– Ideja je da ovaj park, u kome inače veliki broj mladih provodi slobodno vreme, prilagodimo upravo ovoj populaciji. Predviđeno je da tokom leta bude postavljena bina, na kojoj će se organizovati predstave na otvorenom, književne večeri i koncerti – istakla je Blagojevićeva i pozvala mlade koji imaju šta da pokažu da se jave Kancelariji za mlade, kako bi nastupili u okviru najavljenog programa.

Jovana, Jelena i Marija kažu da su preko interneta saznale za današnju akciju i da su se rado odazvale, jer vole da pomažu drugima iako ne žive u ovom kraju, ali će tokom leta posećivati i propratiti najavljeni program.

Za sve buduće volonterske akcije mladi mogu da se prijave u volonterski servis Kancelarija za mlade, na mejl volonteri@beograd.gov.rs. (Beoinfo)

loading...