Naslovna » BG svaštara » Od ponedeljka nove prijave za usvajanje keruše Mile

Od ponedeljka nove prijave za usvajanje keruše Mile

Keruša Mila, kojoj je do danas nepoznati monstrum pre tri godine odsekao sve četiri šape, posle dve i po godine sa porodicom Čarnić, moraće ipak da nađe novi dom.

Do novog udomljavanja svu brigu o keruši Mili preuzimaju stručnjaci VU „Veterina Beograd“, saopšteno je Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, Sektora za zoohigijenu.

Proceduru preuzimanja Mile sprovela je tročlana komisija, a veterinarski tim već je izvršio i sve preglede koji su pokazali da se ovaj pas, svojevrsni simbol nasilja nad životinjama, nalazi u dobrom zdravstvenom stanju. Specifičnost situacije nalaže da se ponovo formira i komisija za njeno usvojenje kako bi bili ispoštovani svi uslovi koji su neophodni za njen funkcionalan i kvalitetan život. Komisija će biti formirana već od ponedeljka, kada će se definisati i uslovi koje budući usvojitelj treba da ispuni.

Dobra vest je da je Mila u dobrom stanju i raspoloženju, kao i da su se Sektoru zoohigijene već javila dva potencijalna usvojitelja.

Porodica Čarnić, koja je svoju ljubav prema životinjama iskazala i prihvatanjem keruše Mile, više nije bila u mogućnosti da ovom psu pruži adekvatne uslove boravka, pa je o tome obavestila Sektor zoohigijene i VU „Veterina Beograd“.

Mila se, pre usvojenja, u „Veterini Beograd“ 2010. godine oporavljala osam meseci, dok se paralelno radilo na izradi specijalnih proteza i pronalaženju porodice koja će biti u situaciji da ovom psu pruži adekvatan dom. (Beoinfo)

loading...