Naslovna » BG servis » Radovi i isključenja tokom ovog vikenda

Radovi i isključenja tokom ovog vikenda

U subotu i nedelju, poslednjeg julskog vikenda, ali i tokom narednih nedelja biće dosta radova i isključenja u Beogradu. Vozači – oprez, a ko bude bez vode – priprema pre isključenja i strpljenje. Cisterne s vodom za piće biće parkirane na Trgu Republike, Zelenom vencu i Slaviji od 12.00 do 18.00.

Crnotravska
Deo Crnotravske ulice, između Borske i Bulevara oslobođenja, zatvoren je za saobraćaj do 4. avgusta zbog zamene kolovozne konstrukcije, najavljeno je iz Sekretarijata za saobraćaj. Na raskrsnicama Crnotravska – Bulevar oslobođenja i Crnotravska – Borska, vozila se preusmeravaju na alternativnu trasu: Bulevar oslobođenja – Baštovanska – Borska – Crnotravska.

Zbog navedenih radova doći će do izmena u javnom gradskom prevozu. Autobusi sa linija 47 i 48 na deonici između raskrsnica Bulevara oslobođenja i Crnotravske i Borske i Baštovanske u oba smera saobraćaju trasom: Bulevar oslobođenja – Baštovanska – Borska. Autobusi sa linije 50 na deonici između raskrsnice Baštovanske i Borske do raskrsnice Kumodraške i Kružnog puta u oba smera saobraćaju izmenjenom trasom: Baštovanska – Bebelova – Vojvode Stepe – Ljuba Vučkovića – Zlarinska – Kumodraška i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta javnog gradskog prevoza i privremeno uspostavljeno stajalište (za oba smera) u Baštovanskoj u zoni između Paunove i Vračarske ulice.

Autobusi sa linija 400, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 503 i 504 će od raskrsnice Baštovanske i Paunove u oba smera saobraćati Baštovanskom i Bebelovom ulicom do terminusa „Voždovac“. Vozila na izmenjenom delu trase neće koristiti postojeća tramvajska stajališta. Vozila sa linije 78 će od raskrsnice Crnotravske i Borske do raskrsnice Baštovanske i Paunove u oba smera saobraćati Borskom i Baštovanskom ulicom. Trase trolejbuskih linija 40 i 41 skraćuju se do stare okretnice na Banjici. Privremeno se uspostavlja lokalna autobuska linija sa oznakom 41A na relaciji Banjica – Banjica 2, koja će se kretati trasom: Banjica – Crnotravska – Borska – Baštovanska – Paunova – Banjica 2.

Pre početka radova u Crnotravskoj završiće se radovi u Ulici Save Maškovića, dok se radovi u Ulici kružni put (između Vojvode Stepe i Kumodraške) nastavljaju prema planu.

Tramvaji menjaju trase
U Ulici cara Dušana i Tadeuša Košćuška od subote u 0.30 do ponedeljka, 29. jula, do 3.30 biće izmenjen režim rada linija gradskog prevoza zbog popravke tramvajske skretnice i kontaktne mreže, saopšteno je iz GSP „Beograd“.

Tramvaji sa linije 2 saobraćaće u oba smera, na relaciji: Pristanište – Glavna železnička stanica – Trg Slavija – Vukov spomenik – Omladinski stadion. Tramvajska linije 5 se ukida, tramvajska linija 6 se pojačava, tramvaji sa linije 10 saobraćaće na relaciji: Omladinski stadion – Banjica. Na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta linija JGP-a.

Na relaciji Vukov spomenik – Pristanište saobraćaće lokalna autobuska linija sa oznakom 2A. Trasa linije: Vukov spomenik – Kraljice Marije – 27. marta – Džordža Vašingtona – Cara Dušana – Tadeuša Košćuška – Pariska – Pristanište (autobusi će smer kretanja menjati oko stope Brankovog mosta u Karađorđevoj ulici). Autobusi sa linije 2A, smer kretanja (Vukov spomenik) će menjati kao autobusi sa linije 32 (Kraljice Marije – Bulevar kralja Aleksandra – Ruzveltova, oko parka). Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Uspostavljaju se stajališta u smeru ka Pristaništu: u Ulici Tadeuša Košćuška, pre raskrsnice sa Ulicom cara Dušana i u visini postojećeg tramvajskog stajališta „Kalemegdan“ i u Karađorđevoj ulici u zoni Pristaništa (40 metara posle postojećeg tramvajskog stajališta).

Kneza Višeslava
Zbog popravke i asfaltiranja kolovoza od sutra pa do srede, 31. jula, za saobraćaj će biti zatvoren deo Ulice kneza Višeslava, od Požeške do Ulice Petra Martinovića. Autobusi sa linije broj 57 umesto ulicama Kneza Višeslava i Petra Martinovića saobraćaće Požeškom, Blagoja Parovića, Žarkovačkom i dalje redovnom trasom.

Milana Rakića
Zbog popravke instalacija toplovoda, deo Ulice Milana Rakića (od Dimitrija Davidovića do Šabačke) biće zatvoren za saobraćaj do 14. avgusta.

Mitropolita Petra
Ulica mitropolita Petra, od Dragoslava Srejovića do Jaše Prodanovića, biće zatvorena za saobraćaj do 4. avgusta zbog popravke i asfaltiranja kolovoza. Zbog navedenih radova, koje izvodi „Beograd-put“, doći će do izmena u režimu rada vozila javnog gradskog prevoza na linijama broj 33 i 48.

U smeru ka Kumodražu, od terminusa „Pančevački most – Železnička stanica“ do raskrsnice ulica Starine Novaka i Cvijićeve ove linije saobraćaće sledećom trasom: Poenkareova – Jovana Avakumovića – Bulevar despota Stefana – Cvijićeva – Zdravka Čelara i dalje redovnom trasom. U smeru ka terminusu „Pančevački most – Železnička stanica“, od raskrsnice ulica Starine Novaka i Cvijićeve, saobraćaće Cvijićevom i Poenkareovom.

Autobusi sa linija 33 i 48 u oba smera neće koristiti stajališta „Ustanova kuture Palilula“ u Bulevaru despota Stefana i „Hala Pionir“ u Ulici mitropolita Petra, a na izmenjenom delu trase koristiće postojeća stajališta javnog gradskog prevoza. Iz Sekretarijata za saobraćaj apeluju na sve vozače da obrate pažnju na postavljenu signalizaciju u zoni radova.

Slavka Miljkovića u Resniku
Zbog popravke i asfaltiranja kolovoza od ponedeljka, 29. jula, do 1. septembra za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Slavka Miljkovića u naselju Resnik, na delu od Podavalske ulice do Ulice 13. oktobra. Biće izmenjene trase autobusa 47, 503 i 504, koji će ići ulicom 13. oktobra i koristiti postojeća stajališta javnog gradskog prevoza.

U Zrmanjskoj i Ulcinjskoj bez vode
Zrmanjska ulica, između Kirovljeve i Vase Stajića, biće bez vode u ponedeljak, 29. jula, od 8.30 do 14.00 zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Čukarica. Istog dana, od 8.00 do 20.00, bez vode će ostati potrošači u Ulcinjskoj ulici na Zvezdari. Za najnužnije potrebe obezbeđena je autocisterna s pitkom vodom. Info: 3606-606.

Bez vode naselja u Barajevu i Kaluđerici
U utorak, 30. jula, od 8.00 do 15.00, zbog planiranih radova bez vode će ostati potrošači u naseljima Vranić, Baćevac, Meljak, Veliki Borak i selu Leskovac. Istog dana zbog radova u naselju Kaluđerica, u opštini Grocka, od 9.00 do 11.00 bez vode će ostati potrošači u Mokroluškoj ulici. Za najnužnije potrebe obezbeđene su autocisterne s vodom za piće.

I Voždovac bez vode
Potrošači u Debarskoj, Banjalučkoj i Beličkoj ulici ostaće bez vode u utorak, 30. jula, od 8.30 do 14.00 zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Voždovac. Za najnužnije potrebe obezbeđena je autocisterna s vodom za piće. (Beoinfo / danubeogradu.rs)