Naslovna » Izlasci » Festivali » Tango zvezde na BELEF-u

Tango zvezde na BELEF-u

Festival Belgrade Tango Encuentro prvi put je ove godine deo Beogradskog letnjeg festivala čijoj će se publici predstaviti 3. i 4. jula na BELEF sceni (u dvorištu Pete gimnazije) besplatnim programom.

Stanovnici i posetioci Beograda tokom dva festivalska dana moći će da uživaju u tango nastupima sjajnog plesnog para (Ivan Terasas & Sara Grdan), koncertima Tanguango kvarteta, časovima tanga i čakarere (argentinskog folklora), tango modi (Tango Natural Fashion linija kreatorke Marine Mićanović), interaktivnim performansima i milongama na otvorenom –tango žurkama pod zvezdanim letnjim nebom.Za dž

Glavne zvezde festivala su Ivan Terasas (Argentina) i Sara Grdan (Hrvatska) koji su se posle sedam godina u Americi preselili u Evropu i u ovdašnji tango uneli novu svežinu. Ivan i Sara redovno nastupaju na velikim svetskim plesnim i tango festivalima sarađujući sa nekima od trenutno najslavnijih producenata i koreografa tango predstava i performansa.

Na festivalu će nastupiti i Tanguango kvartet koga čine pet mladih akademski obrazovanih devojaka iz Beograda. Za svoja izvođenja tango kompozicija već su osvajale internacionalne nagrade, a ovo će im biti treći nastup pred publikom u svom gradu.

Festival Belgrade Tango Encuentro svake godine u Beograd dovede neke od najvećih tango umetnika današnjice i privuče oko 500 plesačica i plesača iz četrdesetak zemalja sveta. Tako je tokom svoja četiri dosadašnja izdanja uspeo da se pozicionira među najatraktivnije i najposećenije tango festivale u Evropi.

Organizator festivala je Institut Tango Natural, najveća tango organizacija u regionu u okviru koje se razvija jedna od najmasovnijih i najbrže rastućih tango škola u Evropi. (danubeogradu.rs)

PROGRAM FESTIVALA

Sreda, 3. jul
(19.00-19.30) Tanguango
(19.30-21.00) Javni čas čakarere (chacarera) – Ivan Terrazas i Sara Grdan
(21.00-21.45) Interaktivna ITN tango prezentacija i Tango Natural Fashion
(21.45-22.15) Tanguango, kompozicije Astora Piazzolle
(22.15-2.30) Milonga, DJ Sonja, plesni nastupi Ivana Terrazasa i Sare Grdan

Četvrtak, 4. jul
(18.45-20.15) Javni čas čakarere (chacarera) – Ivan Terrazas i Sara Grdan
(20.15-20.45) Tanguango, uz nastupe plesnih parova ITN
(20.45-22.00) Javni čas i prezentacija argentinskog tanga za apsolutne početnike i Tango Natural Fashion
(22.00-2.30) Milonga, DJ Christoph Lanner (Austrija) i Tanguango