Naslovna » BG servis » Uređen Park japansko-srpskog prijateljstva

Uređen Park japansko-srpskog prijateljstva

Stanovnici Rakovice mogu da uživaju u uređenom Parku japansko-srpskog prijateljstva.

Pojedini delovi ovog parka bili su zapušteni i građani su više puta lokalnoj samoupravi i gradskim službama skretali pažnju na njegovo propadanje. To je rešeno saradnjom opštine Rakovica i javnih komunalnih preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija“, „Javno osvetljenje“ i „Zelenilo – Beograd“.

Sređena je fontana koja duže vreme nije radila. Zamenjene su pumpe i ugrađeni novi prečistači, a postavljena je i nova rasveta, koja fontani tokom noći daje impresivan izgled. Uklonjen je otpad, potkresana stabla, očišćen korov i skraćena trava.

– Fontana na Miljakovcu samo je jedna od 38 fontana koje postoje u Beogradu i koja je u redovnom održavanju JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“. Građani Rakovice sada imaju privilegiju da uživaju u prijatnim trenucima i lepoti fontane u Parku japansko-srpskog prijateljstva – rekao je Cvijo Babić, direktor „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“.

Novo osvetljenje nije doprinelo samo lepšem izgledu čitavog parka već je i povećalo bezbednost na ovoj zelenoj površini, gde će sada i u noćnim časovima moći da se okuplja veliki broj ljudi.

U planu je da se do kraja godine obnove pešačke staze u parku čiji su pojedini delovi oronuli. (Beoinfo)