Naslovna » Izlasci » Sport » Zemunska bućka 2013, 4. avgusta

Zemunska bućka 2013, 4. avgusta

Na Zemunskom keju, na letnjoj pozornici pored restorana „Venecija“, 4. avgusta biće održana Zemunska bućka 2013.

Zemunska bućka je takmičarska manifestacija lova soma na bućku koju organizuje nevladina organizacija Evropski centar „Dunav“ u saradnji sa Gradskom opštinom Zemun. Pored takmičarskog karaktera, ova manifestacija nosi značajnu ekološku poruku i predstavlja javni apel za zaštitu i očuvanje ribljeg fonda i rečnog ekosistema.

Takmičari će izaći na vodu u 6.00 i vratiti se na polazno mesto u 13.00, gde će se odmah meriti ulov i voditi adekvatna statistika od strane organizatora. U 14.00 uslediće proglašenje pobednika i dodela nagrada na letnjoj pozornici. Time je zvaničan deo ove takmičarske manifestacije završen.

Dan pred takmičenje u planu je akcija čišćenja obale, odnošenja smeća i uređenja zemunskog keja u kojoj će, uz saradnju lokalne samouprave i podršku medija, učestvovati lokalno stanovništvo. U toku tog popodneva sledi prijem takmičara u nekom od objekata na obali gde će se u 20.00 održati organizacioni sastanak. Na nekoj od zemunskih marina će takmičari ostaviti čamce koji će biti čuvani tokom noći, za one koji dođu bez čamaca obezbeđeni su čamci od lokalnog stanovništva.

Lovno područje obuhvata teren na Dunavu od 1180 km do 1170 km toka Dunava a takmičenje će nadgledati organizatori i lokalna ribočuvarska služba (JP „Srbijašume“). Sva ulovljena riba će se odmah posle merenja vratiti u Dunav, a bodovaće se samo ulov koji je u meri.

Tokom celog dana, sve do 22.00, održavaće se zabavno-edukativan program na letnjoj pozornici na keju.

Za učestvovanje na Zemunskoj bućki, kao i na ostalim takmičarskim manifestacijama ovog tipa, potrebno je da takmičari imaju važeću dozvolu za sportski (rekreativni) ribolov. (danubeogradu.rs)

loading...