Naslovna » Izlasci » Izložbe » 7. Međunarodna grafička radionica Beogradski susreti 2013
Beogradski susreti 2013
Beogradski susreti 2013

7. Međunarodna grafička radionica Beogradski susreti 2013

Od 1. do 10. septembra u Centru za grafiku i vizuelna istraživanja Akademija (FLU, Pariska 16) biće otvorena 7. Međunarodna grafička radionica Beogradski susreti 2013. U četvrtak, 5. septembra od 20.00, u galeriji Centra biće otvorena i izložba grafika učesnika Radionice kojom će se predstaviti publici.

Pored šest umetnika iz Srbije (Mane Radmanović, Aleksandra Rakonjac, Nenad Zeljić, Milan Blanuša, Jovana Ćosić i Vladimir Stanković), učestvuju i tri umetnika iz Poljske (Dominika Frikovska, Teodor Durski i Tomaš Viniarski), dva umetnika iz Slovačke (Svatopluk Mikita i Tomaš Klepoh) i tri umetnika iz Češke (Jaroslava Severova, Simon Brejha i Jan Čumlivski).

Svako od njih će izvesti jednu grafiku u tiražu od 13 primeraka, koja će činiti mapu grafika. Takva komunikacija među umetnicima podrazumeva istraživački i dijaloški način rada. Kroz saradnju i razmenu iskustava ojačava se i pospešuje otvoreniji pristup grafičkom mediju što je zahtev savremene umetničke prakse.

Grafike nastale na manifestaciji Beogradski susreti 2013 biće predstavljene sledeće godine na izložbi, najpre u Centru za grafiku, a zatim i u svim centrima iz kojih umetnici dolaze. Organizovanjem izložbe na ovaj način omogućava se uvid u srpsku grafiku i u međunarodnu grafičku scenu.

Tokom trajanja Radionice zainteresovana publika i umetnička javnost biće u prilici da u galeriji i radionicama Centra prisustvuje predavanjima, demostracijama i razgovorima sa umetnicima, učesnicima.

Zainteresovani su dobro došli u Centar. (danubeogradu.rs)

loading...