Naslovna » Izlasci » Sport » Besplatne aktivnosti za osobe sa invaliditetom
Sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom (foto: ssrib.rs)
Sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom (foto: ssrib.rs)

Besplatne aktivnosti za osobe sa invaliditetom

Iako je sezona godišnjih odmora i školskog raspusta, i ovog leta u Beogradu gradske vlasti pripremile su besplatne aktivnosti za osobe sa invaliditetom, pre svih, deci i mladima.

Obezbeđeno je više od 50 besplatnih sati sedmično, koje naši sugrađani sa invaliditetom provode u sportskim centrima, bilo da spas od vrućine nalaze na bazenima radi osveženja i rekreacije ili u školama plivanja, gde nekoliko desetina najmlađih, uz vrhunsku obuku, pravi prve zaveslaje na vodi, ili u vežbama druge vrste – teretana, fitnes, ples.Za dž

U isto vreme, posetioci Ade Ciganlije i korisnici sportsko-rekreativnog kampa, pored raznovrsnih aktivnosti na trim-stazi i terenima za osobe sa invaliditetom, oprobavaju svoje umeće na teniskim terenima, veštačkoj steni, stazi za bicikliste, odbojci na pesku, a do kraja sezone predstoje i posete parku „Avantura“, veslačkom klubu, promocije japanske kulture Udruženja „Kizuna“ i još dosta toga.

Do sada je ove pogodnosti koristilo oko 230 osoba iz svih delova grada, i taj broj je iz dana u dan sve veći. Organizator svih programa je Sportski savez za osobe sa invaliditetom Beograda, koji obezbeđuje i svu neophodnu stručnu pomoć i nadzor.

Sve ove aktivnosti sprovode se uz podršku i pomoć grada i Sekretarijata za sport i omladinu, koji i finansijski omogućava realizaciju programa, kažu u Sportskom savezu za osobe sa invaliditetom Beograda. (Beoinfo)