Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Biblioteka grada Beograda: Slušaj najglasnije

Biblioteka grada Beograda: Slušaj najglasnije

Zagrebačka izdavačka kuća Slušaj najglasnije organizovaće koncert, sutra popodne, 16. avgusta od 18.00, u Rimskoj dvorani (Biblioteka grada Beograda, Knez Mihailova 56).

Ovom prilikom izdavačka kuća će predstaviti sledeće izvođače: Nachtzun, Babilkonci, Dječak iz vode, Kodagin, Lou Profa.

Dobri duh undergrounda, Zdenko Franjić, poznat je kao prvi nezavisni izdavač s ovih prostora. Njegova izdavačka kuća Slušaj najglasnije zaslužna je za objavljivanje albuma izvođača i grupa među kojima su Majke, Overflow, Bambi Molesters, Satan Panonski, Goribor, Damir Avdića…

Skoro svi su ostvarili status priznatih muzičara i oživeli domaću scenu. Franjić je i pokretač nezavisnog izdavanja knjiga Bratstvo duša u kojoj se nalaze knjige pesama Satana Panonskog, Aleksandra Stojkovića, romani Pitija iz Goribora, Damira Avdića.

Na ovoj etiketi izdati su i albumi brojnih stranih izvođača iz Čikaga, Sijetla, Taksona, Londona, Istanbula, Buenos Airesa, Jerusalima, Novosibirska, Njujorka.

Zbog zasluga u domaćoj diskografskoj industriji o Zdenku Franjiću je 2005. snimljen i dokumentarni film pod nazivom „Oči u magli“. (danubeogradu.rs)