Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Koncerti „na zidiću“ petkom i subotom

DOB: Koncerti „na zidiću“ petkom i subotom

Zbog velikog interesovanja javnosti, bendova i medija, Dom omladine Beograda (DOB) koncerte „na zidiću“ na Platou Milana Mladenovića, od avgusta organizovaće i subotom.

Do sada održani koncerti izazvali su veliko interesovanje publike, ali i bendova. Subota će biti posebno namenjena bivšim omladincima koji su nekada svirali ili želeli da sviraju u Domu omladine. Prvi koncert održaće Maja i Saša Saks bend, koji je godinama svirao na čuvenim igrankama u Domu omladine. Do kraja leta, subotom na Platou Milana Mladenovića publika će čuti i VIS Zveri, Vlada Džet Bend, Štreberse, Halftons i druge bendove. U slučaju kiše, svi koncerti biće održani u Holu DOB-a.

U petak, 2. avgusta od 20.00, nastupiće jedan od najpopularnijih bendova grunge scene u Srbiji, Sharks, Snakes & Planes.

Gitarista benda, Mladen Miljuš, objašnjava kako je došlo do okupljanja postave:
– SS&P je nastao iz benda Roj, koji smo činili Darko Ćosović na bubnjevima, Janko Pavlović na bas gitari i ja na gitari. Posle nekoliko svirki smo odlučili da obogatimo zvuk još jednom gitarom i da dodamo vokal, pa u bend dolaze Vuk Miljuš i Marko Mićanović. Sve to se dogodilo krajem 2010. godine u staroj Beogradskoj industrijskoj zoni i tada nastaje Sharks, Snakes & Planes. Prošle godine bend su napustili basista i druga gitara, a na njihova mesta su došli Đole Paligorić iz benda Six Pack i Ivan Petrović iz grupe Vox Populi.

Bend je skoro započeo projekat „21st Century Grunge“ sa idejom da popularizuju post grandž u Srbiji i regionu. Podršku za ovaj projekat su dobili od italijanskog benda V-Device sa kojima su bili i na turneji po Srbiji.

– Svi zajedno moramo da se borimo protiv kiča koji se nameće Srbiji. Predstaviti alternativu na beogradskim ulicama je pravo oružje, kada uspemo svi zajedno da promenimo svest u Beogradu onda će to mnogo lakše da se prenese na manje gradove, pa i celu regiju – kaže Mladen Miljuš.

Bend Sharks, Snakes & Planes je nedavno završio snimanje EP-a gde se nalazi i „Crni gnoj“, pesma kojom se SS&P probio 3. mesto Jelen Top10 liste, a za koju će bend snimati spot krajem avgusta u Ukrajni.

Podsećamo da je Dom omladine Beograda polovinom juna meseca pokrenuo novu programsku inicijativu – predstavljanje najnovijih muzičkih pojava kod nas, na mini sceni „na zidiću“ ispred DOB-a, svakog petka od 20.00 na Platou Milana Mladenovića. (danubeogradu.rs)