Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Dan D, 14. septembra

Festival Dan D, 14. septembra

Prvi takmičarski festival perspektivnih pop i rok izvođača Dan D, posvećen uspomeni na muzičara Milana Delčića Delču, biće održan u subotu 14. septembra u Beogradu, u organizaciji Gradske opštine Čukarica i promoterske kuće Long Play.

Festival će početi svečanim otkrivanjem spomen ploče na kući u Košutnjaku u kojoj je Delča živeo i stvarao, a muzički program će se potom odvijati od 18.00 do 22.00 na pozornici na otvorenom, u Ščerbinovoj ulici koja se nadovezuje na plato „Šoljica“ u Požeškoj ulici, na Čukarici.

Konkurs za učešće na festivalu Dan D otvoren je od danas i mogu se prijaviti pop i rok bendovi i izvođači iz Srbije, ali i regiona, bez obzira da li su do sada imali neko zvanično ili internet izdanje, a smatraju da im nije pružena prava prilika da se javno predstave.

Potrebno je najkasnije do 10. septembra poslati snimke dve autorske pesme, fotografiju i kratku biografiju benda na mejl kzm@cukarica.rs. Za dodatne informacije kontakt osoba je Boško Malbašić, koordinator opštinske Kancelarije za mlade 011/3052-177 i 060/7073-317.

Stručni žiri potom će odlučiti koji će bendovi nastupiti 14. septembra na festivalu Dan D. Tri najbolja izvođača, po odluci stručnog žirija, očekuju nagrade u vrednosti 25.000, 15.000 i 10.000 dinara.

Voditelj programa biće Dejan Cukić, a u revijalnom delu nastupa bend The Dibidus.

Milan Delčić-Delča (1960-2011) bio je multimedijalni umetnik – dramaturg, pisac, performer, pevač grupe U škripcu – koji je svojim stvaralaštvom ali i izuzetno pozitivnim životnim stavom bio otelotvorenje dobrog duha Čukarice i Beograda.

Otuda je i logično da festival, čiji je cilj da postane tradicionalan i pomaže novim muzičkim snagama, simbolično ponese ime Dan D, odnosno „Delčin dan“ ili „Dan Delče“. (danubeogradu.rs)