Naslovna » BG svaštara » Promocije » Fujitsu Lifebook AH552/SL – notebook za sve od 7 do 77
Fujitsu Lifebook AH552/SL
Fujitsu Lifebook AH552/SL

Fujitsu Lifebook AH552/SL – notebook za sve od 7 do 77

Iz kompanije Fujitsu na nekoliko dana druženja stigao nam je jedan veoma zanimljiv notebook – Lifebook AH552/SL. Izuzetno je tanak, lagan i veoma brz, a što je najvažnije mogu ga koristiti svi od sedam do 77 godina.

Lifebook AH552/SL notebook odlikuje besprekorna izrada, maksimalna posvećenost svakom detalju i izuzetno komforna tastatura. Tastatura poseduje i alfa i numerički deo i jako je prijatna za kuckanje prvenstveno zbog osrednjeg hoda tastera. Nažalost, nema LED pozadinsko osvetljenje, ali s obzirom u kom se cenovnom rangu nalazi računar potpuno je bilo i očekivati da će izostati. Touchpad je manji, ali dobro obavlja posao. U okviru istog se nalaze i tasteri za levi i desni klik – dobre izrade i malog stepena otpornosti.

Lifebook AH552/SL je notebook sa ekranom dijagonale 15.6 inča koji operiše random rezolucijom od 1366×768 piksela. Pomenuti koristi LED pozadinsko osvetljnje poslednje generacije i nudi odličnu reprodukciju boja i detaljnost, čak i u situacijama kada se aktivira najmanja podržana radna rezolucija. Kada smo već kod displeja moramo da istaknemo da smo baš ovaj model viđali na većini novih Lifebook notebook-ova što jasno govori da se odlično pokazao i u praksi.

Kontektivnost Lifebook AH552/SL računara je dobra i to i žična (USB 2.0, USB 3.0, LAN, HDMI…) i bežična (WiFi i Bluetooth adapter), s tim da je prisustvo VGA izlaza potpuno nepotrebno. Optički drajv je tu, kao i čitač memorijskih kartica koji dobro dođe u situacijama kada brzo želite da prebacite fotografije sa foto-aparata ili nekog drugog elektronskog uređaja. Baterija je takođe jača strana ovog računara, kao i lepo (i tiho) rešeno hlađenje.

Fujitsu Lifebook AH552/SL se na tržištu može naći u više različitih hardverskih konfiguracija, a mi smo konkretno na test dobili model sa Core i3-3120M procesorom, 4 GB radne memorije i HDD-om od 750 GB, što je sasvim dobra oprema i za zahtevnije korisnike. Grafika je Intel HD, ali bez problema gura prikaze u visokim rezolucijama, tako da na dobru zabavu možete da računate – gde god da se zaputite ili nađete. Na tržištu se može naći u crnoj i crvenoj boji po ceni od 55.171 dinara (sa PDV-om).

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti