Naslovna » Izlasci » Izložbe » Humanitarna izložba etno-rukotvorina u Galeriji Progres
Humanitarna izložba etno-rukotvorina - Progres
Humanitarna izložba etno-rukotvorina - Progres

Humanitarna izložba etno-rukotvorina u Galeriji Progres

U Galeriji Progres u Knez Mihailovoj otvorena je humanitarna izložba etno-rukotvorina i umetničkih predmeta. Deo prihoda od prodatih radova biće doniran za izradu ograde vrtića Predškolske ustanove „Zvezdara“.

Izložbu je otvorila sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić i istakla da prostor koji se nalazi u srcu Beograda garantuje da će izložba biti posećena i da će se na takav način prikupiti sredstva za sanaciju i uređenje dvorišta vrtića „Draguljče“.

– Akcija je značajna zbog toga što podrazumeva negovanje starih zanata, što ima za cilj da najmlađe, ali i nas nešto starije upozna sa tradicijom srpskog naroda. Nije slučajno da objekat koji će dobiti sasvim novo i lepo dvorište takođe neguje u svojim vaspitno-obrazovnim aktivnostima srpsku tradiciju i folklorne aktivnosti – kazala je ona.

Gradska sekretarka je zahvalila organizatorima koji su prepoznali potrebu da se društvenom odgovornošću srede vrtići na teritoriji Beograda.

Direktorka PU „Zvezdara“ Snežana Petrović rekla je da je mnogo uloženo u predškolske ustanove u Beogradu i dodala da su ovakve izložbe dobar način da se pomogne vrtićima.

Izložbu organizuje Asocijacija starih umetničkih zanata u saradnji sa Galerijom Progres, a biće otvorena do 1. septembra. (Beoinfo)

loading...