Naslovna » BG špijun » III Festival Svet muzike u Sirogojnu
Srpski glasovi
Srpski glasovi

III Festival Svet muzike u Sirogojnu

Treći međunarodni festival Svet muzike biće održan u Muzeju na otvorenom „Staro selo“, u Sirogojnu od 11. do 14. avgusta. Festival afirmiše umetnike iz Srbije i inostranih zemalja, koji neguju tradicionalnu muziku u njenom autentičnom i savremenijem obliku.

Prvog dana festivala Svet muzike, u nedelju (11. avgust), nastupiće ženska vokalna grupa Bojana Nikolić i Srpski glasovi, koja će izvesti tradicionalne pesme Srba i drugih naroda Balkana. Publika će moći da čuje pesme „na glas“, „na bas“, „potresalice“, pesme „iz vika“, „groktalice“, hercegovačke „gange“, solo pesme sa Kosova i Metohije i druge vokalne oblike. Koncert će ujedno biti i peta promocija CD-a „Oj, goro“, etnomuzikologa Bojane Nikolić.

Narednih dana koncerte će održati grupa Belo platno (12. avgust), Aco Marković – frulaš iz Sirogojna, Mina Matijašević i Aleksandar Alempijević (13. avgust).

Tokom manifestacije Tutti Srbija organizuje seminar „World music as a tool in removing borders“, u partnerstvu sa Muzejem na otvorenom „Staro selo“, Sirogojno i uz podršku Norveške ambasade u Beogradu. Instruktori seminara su Jovan Pavlović, Aleksandra Bjeloš i Vasil Hadžimanov, koji će poslednjeg dana Festivala održati koncert zajedno sa ostalim muzičarima Tutti Orkestara. (danubeogradu.rs)

loading...