Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Manu Chao La Ventura u Hali sportova

Manu Chao La Ventura u Hali sportova

Dugo očekivani koncert Manu Chao La Ventura će, umesto u dvorani Pionir, biti održan u Hali sportova na Novom Beogradu. Termin koncerta, 14. septembar od 20.00, ostaje nepromenjen. Specijalni gosti su Hornsman Coyote i Samostalni referenti.

Do promene lokacije održavanja koncerta došlo je usled činjenice da su u dvorani Pionir postavljeni bilbordi komercijalnih sponzora koje nije moguće ukloniti i prekriti za vreme koncerta. S obzirom da je Manu Chao poznati antiglobalista i borac za ljudska prava raznih manjinskih grupa, odbio je da nastupi u dvorani gde su postavljene velike reklame izrazito korporativnih brendova, odnosno sponzora mnogobrojnih sportskih dešavanja koja se odigravaju u istom prostoru.

Hala sportova se nametnula kao logično rešenje za novo mesto održavanja koncerta, pošto je poznata po brojnim nastupima zvezda svetske i domaće muzičke scene. Do sada kupljene ulaznice za koncert važiće i za novi koncertni prostor, prema unapred određenim kategorijama.

Manu Chao La Ventura će predstaviti publici u Hali sportova najpoznatije pesme iz svog velikog muzičkog opusa. Socijalno obojene tekstove, priče o ljubavi, politici i siromaštvu, getu i imigraciji, otpevane na španskom, francuskom, engleskom i portugalskom. La Ventura je intiman, kolorističan set kojim francuski muzičar, kao i do sada u svom stvaranju, uveseljava svoje poklonike neverovatnom mešavinom različitih muzičkih stilova, u rasponu od roka i panka, preko ska do rege muzike.

U Beogradu je Manu Chao prvi put nastupio 2002. godine, na stadionu Tašmajdan. Ostalo je zapamćeno da su se, pre ovog legendarnog nastupa, on i članovi benda vozili tramvajem i autobusom po Beogradu, razgledajući ga i upoznajući se sa svima koji su ih prepoznali. Takođe, prepričava se i čuveni nastup na Exitu 2008. godine pred više od 35.000 oduševljenih posetilaca na Petrovaradinskoj tvrđavi i tri godine kasnije (2011) rasprodat koncert u novosadskom Spensu.

Manu Chao La Ventura je sinonim za dobar provod, koji se posle 11 godina se vraća u Beograd! Zbog velikog interesovanja pozivamo sve posetioce da na vreme kupe svoje ulaznice jer se očekuje da će uskoro biti rasprodate!

Za koncert Manu Chao La Ventura je do sada prodato više od 1.500 ulaznica, a svi oni koji još nisu došli do svojih karata, mogu da ih nabave putem sajta www.gigstix.com, na prodajnim mestima GigsTix, kao i u Corner Shopovima širom Srbije. Pretprodajna cena ulaznica je 2.500 dinara za sve zone. U slučaju da sve ulaznice ne budu rasprodate unapred, cena na sam dan koncerta će iznositi 3.000 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...