Naslovna » Turizam » Nova turistička tura: Savamala Creative District

Nova turistička tura: Savamala Creative District

Novo u turističkoj ponudi razgledanja grada je Savamala Creative District čija će prva sezona početi 8. avgusta od 18.00.

Objekat Mikser House biće početna i krajnja tačka nove turističke ture po Beogradu. Tokom cele godine Savamala Creative District će se realizovati svakog petka na engleskom i srpskom jeziku. Cena karte je 25 €, a 10 % od prihoda biće uplaćeno u fond za obnavljanje krova zgrade Geozavoda.

Posetioci ture će od organizatora dobiti poklon suvenir / maramu, a na kraju ture posetioci imaju obrok – balkanski sushi i čokanj rakije.

Savamala, jedan od najstarijih delova Beograda, prva je sagrađena van zidina Beogradske tvrđave i prva sa kojim se posetioci susreću budući da je lociran pored železničke, autobuske stanice, Međunardonog turističko nautičkog pristaništa Luke „Beograd“. Nekada je Savamala bila centar Beograda.

Posle izmeštanja šetačke zone u Knez Mihailovu ulicu, Savamala dugo ostaje industrijska četvrt da bi decenijama kasnije bila transformisana u jedan od napopularnijih kvartova Beograda, urbanu četvrt, centar noćnog života, dizajna i kulturnih dešavanja.

Organizatori ture Savamala Creative District su Turistička organizacija Beograd, Mikser House i Glob Metropoliten Tours. Karte se prodaju u Turističko informativnom centru TOB, Knez Mihailova 5. (danubeogradu.rs)