Naslovna » Izlasci » Film » Persi Džekson – More čudovišta od 15. avgusta u bioskopima
Persi Džekson - More čudovišta
Persi Džekson - More čudovišta

Persi Džekson – More čudovišta od 15. avgusta u bioskopima

Porodična avantura Persi Džekson – More čudovišta prikazivaće se u domaćim bioskopima od 15. avgusta. Ovo je nastavak filma Persi Džekson – Kradljivac munje iz 2010. godine.

Film je režirao Tor Feudental koji je zamenio Krisa Kolumbusa, a u glavnim ulogama ponovo su Logan Lerman, Aleksadra Dadario i Brendon T. Džekson. U ovom nastavku pojavljuju se i Stenli Tuči, u ulozi Dionisa, i Nejtan Filion, koji tumači lik boga Hermesa.

Mladi polubog Persi Džekson sa prijateljima kreće na put do Mora čudovišta. Pošto je svet bogova na rubu propasti, mora da pronađe Zlatno runo. Prolazeći kroz vode Mora čudovišta, kojih nema ni na jednoj mapi (ljudima poznatim kao Bermudski trougao), oni se bore sa zastrašujućim bićima, zombijima i vrhunskim zlom!

Film Persi Džekson – more čudovišta je adaptacija bestselera pisca Rika Riordana. Druga od pet knjiga u Riordanovom serijalu Persi Džekson i bogovi Olimpa objavljena je 2006. godine. Autor, koji je predavao grčku mitologiju u srednjoj školi, došao je na ideju za prvu knjigu o Persiju Džeksonu pošto je svom sinu pred spavanje čitao sage o drevnim grčkim herojima. (danubeogradu.rs)