Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „U samoći pamučnih polja“

Premijera predstave „U samoći pamučnih polja“

Parobrod teatar Gradske opštine Stari grad, za sve ljubitelje kontraverznih, ali ujedno i klasičnih komada, pripremio je pozorišnu predstavu „U samoći pamučnih polja“.

Delo Bernarda Marie Koltesa biće premijerno izvedeno u UK Parobrod, 11. septembra od 20.30. Glavne uloge poverene su glumcima Vladimiru Aleksiću i Milutinu Miloševiću.

Pozorišni komad „U samoći pamučnih polja“ rađen je po delu jednog od najvećih dramskih pisaca dvadesetog veka, čija dela pretočena u pozorišne komade uvek privuku veliku pažnju kulturne javnosti. Projekat UK Parobrod podržao je Francuski institut u Beogradu.

„Ovim pozorišnim projektom Parobrod želi da napravi uzbudljivu i gledanu predstavu, koja će spajati moderne pozorišne tendencije sa formom sposobnom da privuče publiku sa posebnim ukusom, za koju verujemo da postoji u mnogo većem broju nego što možemo da naslutimo“, rekla je Milena Rajković, direktorka UK Parobrod.

Reprizni termini izvođenja predstave, zakazani su u naredna tri dana po izvođenju premijere, 12, 13, i 14. septembar u 20.30.

Ekipu predstave čine, Stevan Bodroža, režiser, Slobodan Obradović, dramaturg, Damir Todorović, koreograf i kreativni konsultant, Srđan Matijašević, kostim i scena, Vedran Vučić, muzika i obrada zvuka, Ivan Medenica, prevod teksta, Dijana Marojević, scenski govor i Ivan Grlić, fotograf. (danubeogradu.rs)

loading...