Naslovna » BG servis » Sanacija još dva dečja igrališta

Sanacija još dva dečja igrališta

JKP „Zelenilo – Beograd“ je u stambenom naselju između ulica Vojvode Sime Popovića, Bana Ivaniša i Čingrijine započelo sanaciju dva dečja igrališta i izgradnju teretane na otvorenom.

Oba dečja igrališta i teretana smešteni su na tri odvojena i denivelisana platoa povezana stazama i stepenišnim silazima.

Ukupna površina sva tri platoa koja su pod betonskim zastorima je 250 kvadratnih metara, dok betonski zastori za tri staze zauzimaju 45 kvadrata. Na svakom igralištu postaviće se novi rekviziti (ljuljaške, klackalice, vrteške).

Na teretani na otvorenom predviđeno je montiranje šest fitnes sprava. Ispod rekvizita, kao i fitnes sprava biće izlivena specijalna guma za njihovo bezbedno korišćenje u crvenoj, plavoj i zelenoj boji. Od sedam betonskih klupa sa naslonom po dve su za jedno dečje igralište i teretanu, a tri za drugo igralište. Biće postavljene i četiri đubrijere. Oko igrališta i teretane biće formiran travnjak na površini od oko 300 kvadratnih metara.

Već je urađen prilaz kod zgrade broj 4, kao i staza i stepenišni silaz između zgrada broja 2 i 4, a predviđeno je i postavljanje rukohvata. Takođe, kod zgrade broj 6 urađen je kolski ivičnjak duž parking, a kao i staza iznad parkinga oivičena zidićem. (Beoinfo)