Naslovna » BG servis » Saobraćaj od jutros ponovo uspostavljen u Radničkoj ulici

Saobraćaj od jutros ponovo uspostavljen u Radničkoj ulici

Deonica u Radničkoj ulici u smeru ka Banovom brdu od jutros je ponovo puštena u saobraćaj, rekao je Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

On je naglasio da je, zahvaljujući ogromnom naporu radnika kompanije „Por“ i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, nevreme tokom vikenda za samo nekoliko sati odložilo završetak asfaltiranja u Radničkoj ulici. Umesto u četiri sata, kako je prvobitno planirano, saobraćaj je pušten u šest sati jutros.

– Velike padavine su u subotu, oko pet popodne, došle u najnezgodnijem trenutku, tačno pre asfaltiranja ulice. Taman smo sastrugali stari asfalt i namazali emulziju na koju je trebalo naneti nov asfalt kada je ogromna količina vode od ovog dela saobraćajnice napravila pravi mali bazen. Na jednom delu ulice radnici su morali tu vodu da uklanjaju, a tamo gde je bio postavljen tucanik voda se polako sama povlačila – ističe Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Zbog toga se mislilo da će kraj radova biti odložen za ceo jedan dan i da će saobraćaj biti pušten tek u utorak ujutru. Međutim, radnici i mašine bili su angažovani i čitave dve noći.

– Sinoć je završen i treći sloj asfalta, koji se nekoliko sati hladio pre nego što je na njemu urađena horizontalna signalizacija. I za to je bilo potrebno nekoliko sati rada, ali posao se privodi kraju. Uz maksimalan trud svih koji ovde rade, građani će ovim delom Radničke moći da voze već tokom dana – naglasio je Bajić.

Treći sloj asfalta postavljan je na tri saobraćajne trake i traci koja vodi sa Mosta na Adi, od „Jugopetrola“ do uklapanja sa postojećim delom Radničke ulice. Oštar miris asfalta mešao se sa povicima radnika i zvucima koji ih upozoravaju da valjci prelaze preko deonice duge oko trista metara.

– Nije ovo bilo lako izvesti, kratak je vremenski rok, a u subotu je palo mnogo kiše. Ovde je čak i grad padao petnaestak minuta. Naravno, preduzeli smo sve što je potrebno da ni kiša ni grad ne utiču na kvalitet radova – ističe predstavnik kompanije „Por“ i rukovodilac radova Zoran Kamenarac.

Slađan Danijel Ljubenov neprekidno je radio više od 20 sati.

– Činimo sve da Beograđani već danas mogu da voze ovim delom Radničke ulice. Sada, kada radove privodimo kraju, kiša nam nimalo ne smeta. Ni umor nas sada ne usporava, bitno je samo da što pre završimo posao – dobacuje Slađan i pridružuje se ostalim radnicima. (Beoinfo)

loading...